Directorul TVR sustine ca vicepremierul Oprea a facut presiuni asupra lui. "Cei de la Putere i-ar da si 10 televiziuni"

Ultima actualizare: 25-09-2015 07:02
sediul TVR

Stelian Tanase, presedintele-director general al TVR, afirma ca se fac mari presiuni politice asupra televiziunii publice si ca actualul guvern vrea inlaturarea sa.

Cu o zi inainte ca Parlamentul sa dezbata raportul de activitate al televiziunii publice, de care depinde soarta conducerii institutiei, seful TVR, Stelian Tanase, a publicat pe blogul sau un material in care acuza presiuni politice vizand incalcarea independentei editoriale a postului public.

Premierul Ponta nu are un conflict cu mine, ci are un conflict cu televiziunea publica. El are pe fond o problema cu televiziunea publica”, acuza Stelian Tanase. „Ponta, odata cand l-am rugat ceva pentru viitorul televiziunii, m-a trimis la Parlament. Guvernul nu doreste sa faca ceva pentru TVR, pentru ca domnul Ponta se duce la televiziuni private”. Directorul TVR sustine chiar ca „in alte tari premierului i se interzice sa apara la televiziuni private.

Cauza conflictului dintre conducerea TVR si politicienii la putere, potrivit lui Stelian Tanase, „este ca am intrat in an electoral si peste tot este o isterie. Primul episod este ocuparea de catre PSD a Televiziunii, de care are nevoie in campanie. Si se va intampla poimaine. A doua este cu generalul Oprea. Intr-o zi m-a sunat ca seara, la stiri, s-a dat un material cu plagiatul lui. Mi-a spus ca numai televiziunea de stat il ataca pe el. I-am spus ca nu exista televiziune de stat. A sunat si a doua zi. M-am trezit cu doi membri ai Consiliului de Administratie, din partea UNPR. L-au sunat pe generalul Oprea. Era foarte revoltat ca pregatim un alt material referitor la plagiatul lui. I-am spus ca nu se opreste o emisiune pentru el. Dar ca poate veni in studio sa explice. A doua zi m-am trezit cu unul din cei doi acasa la mine. Iar mi-l da la telefon, cu acelasi ton cazon, foarte nervos. L-am poftit sa vina, mi-a promis ca vine, dar dupa ce se intoarce de la Bruxelles. N-a venit. Mi-a spus ca nu vrea sa vorbeasca despre plagiat, ci numai despre Bruxelles, despre refugiati. A doua zi, generalul Oprea s-a intalnit cu cei doi lideri ai PSD – domnul Ponta si domnul Dragnea – si s-a decis inlaturarea mea.

Tanase mai spune si ca „cei de la Putere sunt atat de speriati ca domnul Oprea va trece la Opozitie, incat i-ar da si 10 televiziuni”.

Miercuri, plenul reunit al Parlamentului va dezbate raportul de activitate al TVR. Comisiile de cultura ale camerelor au decis deja pe 16 septembrie sa respinga raportul, iar daca plenul va fi de acord cu ele, Consiliul de Administratie al TVR va fi dizolvat. In acest caz, birourile permanente reunite au posibilitatea sa propuna un director general interimar. Deja liderii PNL si UDMR s-au pronuntat impotriva schimbarii conducerii televiziunii. Pe de alta parte, reprezentantii conducerii TVR nu s-au prezentat la comisiile de cultura iar Stelian Tanase a precizat ca ar putea sa nu vina nici miercuri in Parlament.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO