Deţinuţii îi îndeamnă pe români să stea acasă, într-o campanie a ANP: ”Aşa veţi evita să ajungeţi alături de noi!”

Dată publicare: 08-04-2020 21:33
Dată actualizare: 08-04-2020 21:59


penitenciar

Deținuții îi îndeamnă pe români să stea în casă, într-o campanie a Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP). ”Stați în casă, aşa veţi evita să ajungeţi alături de noi”, spune un deținut.

 

”Stați în casă! Împreună putem reuși!”, este titlul campaniei inițiate de ANP, care a realizat și un clip video.

”Într-un moment în care ducem o luptă comună, aceea a responsabilităţii, vă propunem mesajul celor care şi-au pierdut libertatea. Nu îi blamaţi, nu acum! Ascultaţi-le mesajul!”, a scris ANP.

”Totul va fi bine”

”Ştiu că vă e greu, dar ce trăiţi dumneavoastră acum e valabil în toată lumea, fiţi puternici, staţi în casă şi totul va fi bine!”, a spus în clip un deținut care precizează că este la Penitenciarul Rahova de doi ani.

Un deținut care menționează că este de un an la Centrul Educativ Buziaș le cere oamenilor să nu zădărnicească eforturile autorităților: ”Aşa cum rezistăm şi noi aici, aşa puteţi rezista şi voi câteva zile sau săptămâni. Vă rugăm, nu zădărniciţi eforturile autorităţilor! Staţi acasă!”.

”Fiți tari!”

Un alt bărbat a declarat ”că lipsa de libertate este destul de greu de suportat. Vă înţelegem foarte bine, e greu atât pentru noi, cât şi pentru dumneavoastră, staţi în casă, aşa veţi evita să ajungeţi alături de noi!”.

”Noi nu putem fi alături de familiile noastre, nici nu putem primi vizite, ne auzim doar la telefon, deci nu e este uşor să nu ştim prea multe despre ei sau să-i ajutăm, dar am înţeles că aşa nu ne îmbolnăvim unii pe alţii. Fiți tari! Mai e puțin și trece”, spune alt deținut.

 

 

Sursa: Cristian Anton


VIDEO PROTVPLUS.RO