Previziunile unui institut din SUA privind numărul total de decese în România. Când s-ar atinge vârful

Dată publicare: 12-04-2020 09:53
Dată actualizare: 12-04-2020 09:57
Sursa: covid19.healthdata.org


coronavirus

România ar putea înregistra aproximativ 800 de decese până în mai 2020 din cauza coronavirusului, potrivit unei analize realizate de Institutul de Metrică și Evaluare a Sănătății, din Seattle, Washington.

UPDATE 09:45 Graficele privind numărul victimelor provocate de coronavirus în România au fost actualizate, astfel că, potrivit noilor date, numărul total al deceselor până la începutul lunii mai 2020 ar putea ajunge la 774.

Potrivit noii analize, estimată pe 10 aprilie, perioada de vârf în ceea ce privește decesele în țara noastră va fi între 13 și 15 aprilie, când ar putea să fie anunțate 36 de decese în 24 de ore.

Previziuni privind bilanțul deceselor în România

 

Institutul IHME este un centru de cercetare a sănătății populației și susține că oferă măsurarea riguroasă și comparabilă a celor mai importante probleme de sănătate din lume, oferind datele factorilor de decizie.

În plină pandemie, IHME a realizat o analiză a situației existente în țările afectate de coronavirus, inclusiv în România, în baza datelor oficiale furnizate de autorități. Datele sunt actualizate zilnic, în funcție de informațiile apărute pe site-urile de specialitate din fiecare țară în parte. În România, datele sunt oferite în timp real pe site-ul stirioficiale.ro.

Bazându-se pe aceste date, IHME a realizat previziuni ale numărului total de decese dintr-o țară, previziuni ale perioadei de vârf a epidemiei, dar și previziuni privind epuizarea resurselor de care dispun sistemele de sănătate din fiecare țară analizată.

Potrivit analizei pentru România, estimată pe 8 aprilie, perioada de vârf în ceea ce privește decesele în țara noastră va fi în jurul datei de 13, când ar putea să fie anunțate 36 de decese în 24 de ore.

Graficul realizat arată, de asemenea, că în intervalul 10-16 aprilie, numărul deceselor zilnice ar putea să se situeze în jurul valorii de 30-35.

Astfel, până pe data de 9 mai, în România s-ar putea înregistra 804 decese, cifră care se menține, potrivit graficului IHME, până pe 4 august 2020.

Graficul IHME mai arată că ultimul deces în România, al unui pacient cu Covid-19, ar putea avea loc în intervalul 8-13 mai.

 

Țara din Europa cu cel mai mare număr de decese

 

Luând în calcul analiza IHME pentru alte țări europene, Marea Britanie ar putea fi cea mai afectată țară din Europa, previziunile institutului american fiind de 66.314 decese în această țară până pe data de 1 iunie 2020.

Potrivit previziunilor, în Italia s-ar putea înregistra 20.300 de decese, până la 15 iunie, respectiv 19.200 în Spania, până pe 1 iunie.

Numărul total de decese previzionat în SUA este de 60.400 până la începutul lunii iunie.

Sursa: covid19.healthdata.org, Paula Rusanu


VIDEO PROTVPLUS.RO