Dan Voiculescu a iesit vineri din penitenciar. Unde a fost dus omul de afaceri, condamnat la 10 ani de inchisoare

Ultima actualizare: 13-06-2016 01:07

Dan Voiculescu a fost scos sub escorta din Penitenciarul de Maxima Siguranta Rahova, unde ispaseste o pedeapsa de 10 ani.

Omul de afaceri a fost audiat in calitate de martor, in dosarul "scriitorilor" din inchisori, mai ales ca are la activ nu mai putin de 11 lucrari stiintifice scrise dupa gratii. Practic, procurorii investigheaza posibilele abuzuri ale comisiilor care valideaza aceste opere.

Dan Voiculescu ajunge la DNA si trebuie sa le spuna procurorilor cum a scris el cele 11 carti. Din august 2014, cand a ajuns dupa gratii, dupa ce a fost condamnat la zece ani de inchisoare in dosarul ICA, Dan Voiculescu a scris fara incetare.

"Omenirea, incotro", "Dezvoltarea economica durabila" sau "A patra cale" - sunt trei dintre cele 11 titluri ce poarta semnatura lui Dan Voiculescu.

Pentru ca are peste 60 de ani, Dan Vociulescu poate fi eliberat dupa ce ispaseste o treime din perioada de detentie.

Daca s-ar tine cont si de cele 11 carti scrise si ar fi recompensat cu cate 30 de zile de libertate, atunci ar putea fi acasa in ianuarie viitor. Dar cum procedura este suspendata tocmai din pricina unor posibile abuzuri in sistemul penitenciar, eliberarea lui Voiculescu s-ar putea consuma abia in decembrie 2018.

In ultimii ani, in inchisorile din Romania peste 200 de detinuti au scris 424 de lucrari asa-zis stiintifice. Printre acestia, George Copos. Fostul patron al Rapidului a scris in inchisoare cinci lucrari si a castigat 150 de zile de libertate. Una dintre ele i-a adus insa acuzatia de plagiat. De departe insa, cel mai rapid scriitor s-a dovedit a fi patronul echipei Astra Giurgiu, care a reusit sa scrie una dintre cele patru carti ale sale in doar sapte zile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO