Cum îi afectează criza politică pe viitorii medici. ”Sunt şomeri de lux cum ar veni”

Ultima actualizare: 03-10-2019 20:44

În timp ce managerii de spitale caută disperaţi doctori, mii de absolvenţi ai facultăţilor de medicină sunt în pericol să nu poată susţine examenul de rezidenţiat luna viitoare.

România nu are în acest moment un ministru al Educaţiei, nici măcar unul interimar, care să poată semna actul pentru organizarea examenului. Funcţia a rămas neocupată în urma neînţelegerilor dintre preşedinte şi premier, iar criza politică ar putea duce la amânarea examenului de rezidenţiat.

Doar în Tmisoara, peste 9.000 de absolvenţi ar trebui să susţină rezidenţiatul pe 17 noiembrie, ca să poată deveni medici cu acte în regulă.

Alexandru Rogobete, absolvent: ”Este inacceptabil şi dramatic în acelaşi timp că aceşti tineri să fie puşi acum în această situaţie, practic să fie scoşi din schemă. În timpul celor 6 ani au fost clădite o serie de idei şi planuri de viitor, vise de ce nu construite pas cu pas uneori cu eforturi relativ sau destul de mari".

Reprezentanţii studenţilor la Medicină spun că au avut mai multe discuţii cu oficialii de la Bucureşti.

Teodor Cristian Blidaru, Federaţia Asociaţiei Studenţilor la Medicină din România: ”Este un examen al maturităţii pentru studenţii la medicină, trebuie susţinut în dată în care studenţii s-au pregătit”.

Fără examenul de rezidenţiat, absolvenţii de medicină sunt traşi pe linie moartă.

Asist. univ. Răul Pătrașcu: ”Nu pot lucra în spital. Nu pot lucra nici în cabinetele de medici de familie, sunt şomeri de lux cum ar veni”.

Şi medicii cu experienţa sunt îngrijoraţi că rămân fără ajutor.

Dr. Alina Găzea, medic specialist Spitalul Judeţean Timişoara: "Sunt indispensabili pentru noi, sunt o prelungire a noastră”.

Contactaţi de Ştirile PRO TV, reprezentanţii biroului de presă al ministerului educaţiei au transmis că responsabilitatea organizării exmenului de rezidenţiat revine Ministerului Sănătăţii. Iar cei de la Ministerul Sănătăţii susţin că nu pot face acest lucru în lipsa unui ordin semnat de ministrul Educaţiei.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO