Cum a ratat pilotul de raliu Vali Porcisteanu titlul de campion din cauza unui motociclist

Dată publicare: 14-07-2011 18:29
Dată actualizare: 28-10-2012 08:34


S-a ales si cu masina distrusa si cu titlul de campion national pus la indoiala. Este povestea din care incearca sa iasa pilotul de raliu Vali Porcisteanu, dupa groaznicul accident suferit sambata, la Sibiu.

La un pas de finalul competitiei s-a intalnit pe traseul inchis circulatiei cu un motociclist inconstient, pe care l-a proiectat in decor. Ar fi trebuit sa fie etapa de raliu care sa ii aduca lui Vali punctele necesare castigarii campionatului. In loc sa ajunga lider dupa o cursa fulminanta, a fost nevoit sa abandoneze.

La patru zile distanta, mecanicii din service inca mai numara pagubele, iar pilotul rememoreaza accidentul teribil care ar fi putut sa il transforme in ucigas fara voie.

Legea nescrisa a sportului cu motor spune calc-o tare si fii primul. Nicaieri nu scrie "fii atent ca pe traseu pot aparea masini, motociclete sau carute". Daca ai scapat viu dupa o astfel de intalnire te poti considera norocos, insa abia apoi incepi sa numeri oalele sparte.

Masina special preparata pentru raliu are avarii serioase. Piesele vor costa zece mii de euro, costurile cu etapa pierduta inca atat. Nimeni nu isi asuma nici cheltuiala nici vina pentru paza traseului.

Mai grav este ca si pilotul din frunte s-a intalnit cu o masina pe contrasens iar cele trei masini de recunoastere sunt defecte. Cei din Federatia de Automobilism spun ca "pe viitor vom interzice accesul cu vehicule in zona traseului". Intre timp motociclistul, care este in afara pericolului a intrat in vizorul procurorilor. Nu avea permis iar motorul nu era inmatriculat asa ca se va alege cu dosar penal.


VIDEO PROTVPLUS.RO