Cristian Ghinea, despre Ministerul Finanțelor Publice: Salariile mari au atras şi oameni angajaţi pe pile

Ultima actualizare: 09-01-2021 20:54
Cristian Ghinea
Agerpres

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, afirmă că salariile mari din Ministerul Fondurilor Europene (MFE) au atras şi „oameni cu pile”.

Noul ministru al Fondurilor Europene anunţă că doreşte să facă „o restructurare a întregului minister”, care se va finaliza „în câteva luni”, subliniind că vrea o „schimbare profundă” în ministerul care gestionează fondurile europene, transmite News.ro

„Estimez că în câteva luni voi finaliza procesul de restructurare şi de profesionalizare a întregului minister, neînsemnând că acum nu e profesionist. Este o rezervaţie, în bine, administrativă în România. Asta a fost logica creării acestui minister: S-a zis 'Dom-le, administraţia obişnuită a eşuat, facem un fel de rezervaţie unde îi ducem pe cei mai buni le dăm şi spor de fonduri europene şi îi lăsăm să cheltuiască'. Sunt directori care câştigă mai mult decât ministrul, pentru că există sporul de fonduri şi aşa mai departe. Un nivel decent, tehnic, un nivel de expertiză la 7-9.000 de lei (venit lunar – n.r.) iar directorii urcă destul de mult. Este un minister unde oamenii câştigă mai mult ca să facă performanţă, dar efectul pervers este şi că şi au atras într-adevăr oamenii cu pile pentru că se câştiga mai mult. Şi atunci, rezervaţia de performanţă care trebuia să fie MFE-ul atunci când a fost creat nu mai este chiar rezervaţie, vă spun sincer”, a declarat Cristian Ghinea, la un post de televiziune.

Întrebat dacă se va face o restructurare de personal, ministrul a răspuns că restructurarea va viza întregul minister.

„Nu a personalului, va fi o restructurare a ministerului care este prinsă ca atare în programul de guvernare, unde am prins şi schimbarea numelui pentru că am vrut să dau o perspectivă dinspre contabilitate spre investiţii şi proiecte şi schimbare”, a mai afirmat acesta.

Noul ministru al Fondurilor Europene a dezvăluit că a avut o discuţie „francă” cu predecesorul său, Marcel Boloş, în care i-a spus „în faţă, direct” ce avea de spus şi că acesta este supărat pe el. Ghinea a menţionat că nu vrea să se „războiască" cu fostul deţinător al portofoliului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO