Copilul de trei ani care a cazut intr-o fantana are o fractura la coloana vertebrala

Ultima actualizare: 17-04-2013 06:50
copil fantana

Copilul de trei ani din Segarcea care a cazut intr-o fantana din curtea parintilor sai, fiind scos de catre un adolescent de 14 ani, e internat in continuare la sectia de terapie intensiva a Spitalului Judetean, avand o fractura la coloana vertebrala.

Potrivit purtatorului de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta din Craiova, Cristina Geormaneanu, copilul este constient, iar starea sa este stabila, insa ramane internat la terapie intensiva.

"Copilul este in continuare internat in Clinica de terapie intensiva pentru neorochirurgie. Este imobilizat cu un guler cervical pentru ca are o fractura la coloana cervicala, la vertebra numarul 2, insa nu exista complicatii neurologice", a declarat Giormaneanu.

Medicii spun ca baietelul va avea nevoie de consiliere psihologica, in cel mai scurt timp, pentru ca exista riscul ca in timpul orelor petrecute in fantana sa fi suferit vreo trauma psihica.

Luni, copilul va fi reexaminat, iar medicii vor decide cate zile de spitalizare mai sunt necesare.

Copilul in varsta de trei ani a cazut, sambata, intr-o fantana din curtea parintilor sai, in timp ce se juca, incidentul avand loc in localitatea doljeana Segarcea.

Fantana in care a cazut copilul are o adancime de aproximativ 15 metri, iar diametrul este de doar 30 de centimetri. La fata locului au ajuns pompierii, care au sapat cu lopetile si tarnacoapele pe langa tuburile din put, iar cu ajutorul unei cordeline in fantana a coborat un adolescent de 14 ani, care a reusit sa il scoata la suprafata pe baietel.

Adolescentul s-a oferit sa vina in ajutor cand a vazut ca pompierii nu gasesc o alta persoana care sa fie coborata in fantana, din cauza putului ingust, de circa 30 de centimetri in diametru.

Operatiunea de salvare a durat aproximativ doua ore, baietelul de 3 ani fiind preluat apoi de medici si transportat cu un elicopter la Spitalul Judetean de Urgenta din Craiova.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO