Copil dintr-un centru de plasament disparut in padure, langa Targu Mures. Baiatul aflase ca urma sa fie dat la o familie

Ultima actualizare: 12-06-2016 00:28

Cautari de amploare in padurea Platoul Cornesti, din Targu Mures, dupa un baiat de 12 ani dintr-un centru de plasament care a fugit in zona respectiva.

Copilul era la gradina zoologica cu un grup insotit de un supraveghetor si a profitat de agitatie ca sa dispara. Baiatul urma sa fie dat vineri in plasament unei familii si probabil ca s-a speriat de schimbare, sustin cunoscutii lui.

Mai multe echipe de jandarmi, politisti, pompieri si salvamontisti il cauta ingrijorati ca in zona sunt multe animale salbatice.

Joi, putin dupa ora 12:00, s-a dat alarma. Ingrijitoarea care venise impreuna cu un grup de copii la gradina zoologica si-a dat seama ca unul dintre ei a disparut. Initial, femeia l-a cautat o ora, ajutata de paznicii parcului zoo, insa, cand si-a dat seama ca situatia este grava, a chemat ajutoare.

La fata locului au ajuns imediat pompieri, jandarmi si salvamontisti care, ajutati de un caine de urma, au inceput sa ia padurea la pas.

Copilul se pare ca provine dintr-o familie cu probleme. Unii martori spun ca inainte sa dispara, baiatul s-ar fi certat cu supraveghetoarea grupului.

Pentru ca padurea se intinde pe o suprafata mare, autoritatile au folosit si echipamente speciale: senilate si ATV-uri.

Nimeni nu va renunta la cautari pana la caderea serii. Zeci de politisti, jandarmi pompieri si salvamontisti il cauta pe baiatul de 12 ani in zonele unde se presupune ca ar fi putut ajungem, pe jos. Unii spun ca, cel mai probabil, acesta a iesit din padure, insa, pana nu este gasit, cautarile trebuie sa continue.

Copilul de 12 ani este in grija serviciului special al Directiei pentru Protectia Copilului Mures, unde sunt ingrijiti copii care provin din familii dezorganizate si care au fost si agresati. Baiatul urma sa fie dat vineri in plasament unei familii si, cel mai probabil, s-a speriat si a fugit.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO