La Ploiești prichindeii au furat startul sărbătorii Ziua Copiilor și au pornit distracția încă de marți.

Cei mici au fost răsfățați de un bucătar, au învățat cum să prepare o limonadă și s-au plimbat într-o gradină, printre rânduri cu lavandă, busuioc sau mentă.

Pregătiți pentru distracție și experiențe noi cei mici au luat la pas grădina și au ascultat cu atenție explicațiile proprietarului legate de plante.

Daria: „(Reportere: Ce ai în mânuță?) Un trandafir de dulceață. Lavandă, busuioc si mentă. (Reporter: Si cum miros?) Destul de bine”.

Lucas: „Plantele astea miros foarte frumos si sunt niște ingrediente naturale și au un gust foarte bun.”

Prichindeii au învățat ce aromă trebuie sa aibă o limonadă și cum și-o pot prepara singuri.

Trei copii au fugit din Odessa din calea bombelor în urmă cu o lună. Ei au fost imediat cuceriți de energia și voia bună a celorlați micuți.

Copilașii au participat și la o lecție de gătit, după au degustat preparatele.

Dan Neagu, chef: „Trebuie să îi obișnuim sa le spunem de unde ne vin ingredientele cu adevărat proaspete, cum facem noi să ajungă mâncarea la ei.”

Și în timp ce sărbătoriții și-au potolit foamea, părinții au trecut la ..joacă.

Ovidiu Badea, părinte: „Deocamdată cred că soția mea caștigă. Așteptăm să termine copiii și ne simțim și noi bine la un fotbal de masă.”

De Ziua Copilului, pentru cei mici sunt pregătite o mulțime de activități în toată țara.