Consilierul lui Sorin Oprescu prins in flagrant incearca sa iasa azi din arest. Ce lant de magazine i-a dat mita 200.000 euro

12-06-2015 09:36


sorin oprescu si consilier

Solomon Wigler, consilierul primarului Capitalei, suspendat din functie, incearca vineri sa scape de arestul preventiv.

Wigler a ajuns vineri dimineata in fata magistratilor de la Curtea de Apel Bucuresti, fiind adus din arestul Politiei Capitalei, acolo unde a ajuns acum mai bine de o saptamana. El a fost prins in flagrant de procurorii DNA in vreme ce primea 25.000 de euro de la seful lantului de hypermarketuri Kaufland in schimbul unor avize. Wigler incearca acum sa-i convinga pe judecatorii de drepturi si libertati sa il elibereze, eventual sa il trimita in arest la domiciliu, insa sansele ca el sa aiba castig de cauza sunt relativ reduse.

Procurorii anticoruptie sustin ca Wigler a pus la punct aceasta afacere impreuna cu seful retelei de magazine de mai bine de un an. El ar fi primit mai multe transe de bani pentru a „pune o vorba buna” pe langa primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, dar si pe langa functionari din Primarie. Pana acum nu exista nicio confirmare ca vreo suma din cei peste 200.000 de euro primiti de Wigler ar fi ajuns la acestia.

Potrivit corespondentului Pro TV Ovidiu Oanta, procurorii afirma ca Solomon Wigler este un personaj extrem de important si de influent in Primaria Capitalei, unde „taie si spanzura”. El ar fi facut demersuri pe langa colegii sai pentru a favoriza lantul de hypermarketuri.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO