Momente dramatice pentru romanii aflati in calea viiturilor. "A venit apa si mi-a luat masina"

Ultima actualizare: 19-06-2016 07:48

In timp ce Capitala s-a sufocat joi, din cauza caldurii, in Hunedoara 300 de localnici au fost evacuati cu barcile din calea apelor care le-au inconjurat casele.

O alta viitura, formata in Gorj, a luat masinile pe sus sau le-a scufundat cu totul. Din fericire, acest pericol a trecut, insa meteorologii au emis o informare de canicula. Se vor inregistra, chiar si 38 de grade.

Daca nu erau pompierii, un batran n-ar fi razbit prin apa pana la brau. Sarmanul se tinea fara putere de gardul casei, acolo unde l-a surprins viitura. Tot satul Pestisu Mare, din judetul Hunedoara, a fost acoperit. 300 de oameni au fost nevoiti sa doarma pe la rude dupa ce pompierii i-au evacuat.

Localnic: "Apa a inceput sa intre, am ridicat din ele, dar la un moment dat a trebuit sa iesim. M-am gandit ca n-o sa mai pot iesi deloc, apa era pana la brau pe drum."

Cand au trecut suvoaiele in urma a ramas dezastru.

Localnic: "Am avut pe socrul meu care e paralizat si a trebuit sa-l ducem, iesise apa prin sifoane in baie, de la fosa septica."

Viitura formata pe raul Shushita, in Gorj, a luat de la poarta o masina, a purtat-o sute de metri cu viteza si a proptit-o sifonata de un copac. Doi sateni si-au riscat vietile si s-au catarat pe vehicul in mijlocul valtorii ca sa vada cui apartine paguba.

Aceeasi viitura a scufundat de tot una dintre masinile muncitorilor care lucrau la centura orasului Targu Jiu. Oamenii au fost surprinsi la lucru.

Muncitor: "A venit apa si mi-a luat masina. Astept sa scada apa sa vad daca mai recuperez ceva din ea."

Cu ajutorul unui buldozer, muncitorii au reusit sa aduca masina inapoi la suprafata.

Pentru vineri, meteorologii au anuntat canicula in vest, centru si sud, unde se vor inregistra 35 de grade si izolat chiar 38. Disconfortul termic va fi accentuat. Informarea ramane valabila pana sambata seara.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO