Cine e de vina pentru trenurile fantoma blocate in zapda? Anca Boagiu sare in apararea CFR

Ultima actualizare: 13-10-2012 09:32

Cine va raspunde pentru ca sute de oameni au ramas blocati in trenurile groazei si au ajuns la destinatie dupa 60 de ore de stat in ger?

Reprezentantii CFR ii cauta acum pe responsabilii, care au dat verde trenurilor, in loc sa le opreasca in statii, pentru ca Romania era in plin cod portocaliu.

In ultima sa conferinta de presa, in calitate de ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, a spus ca nimeni nu e de vina si ca angajatii CFR si-au pus viata in pericol pentru a salva pasagerii.

Caile Ferate Romane isi cer scuze, insa vorbele nu le tin de cald calatorilor, care vor sa dea compania in judecata.

Oamenii care au indurat gerul in trenurile fantoma cred ca viscolul le-a luat mintile celor de la CFR, iar stanga nu stia ce face dreapta.

Filmul evenimentelor le da dreptate.

Pe 6 februarie, primul tren pleaca la ora 6.40 dimineata din Galati, in plin cod portocaliu, intrat in vigoare de 12 ore. Dupa numai o jumatate de ora de mers, garnitura este blocata de nameti la Braila, unde va stationa 14 ore in ger naprasnic. Suprinzator, dar sefii CFR nu opresc celelalte trenuri, cum ar fi fost normal intr-o astfel de situatie, asa ca peste alte sapte ore o noua cursa pleaca si se impotmoleste tot la Braila.

Dupa 14 ore de asteptare, cele doua trenuri, dotate de aceasta data cu pluguri de zapada si insotite de o freza de mare capacitate, au iesit din gara Braila. Nimic insa nu se poate pune cu furia naturii, asa ca raman blocate in gara Faurei pentru alte 14 ore.

Iata ce explicatii uluitoare dau cei de la CFR, care i-au anuntat cu cinism pe calatori ca nu ii vor taxa in plus, dupa ce i-au dus pe rute ocolitoare.

De vina sunt si calatorii care si-au asumat riscul de a pleca pe o vreme rea, mai spun cu senitate responsabilii CFR. Insa, cei care au aprobat plecarea trenurilor n-au nicio vina. Colegii CFR-istilor, de la Compania Nationala Drumuri au fost prevazatori si au blocat soselele aflate sub avertizare portocalie.

La trei zile de la acest haos, Anca Boagiu le ia apararea angajatilor de la Caile Ferate.

Desi au initiat o ancheta, CFR sustine ca lucrurile au fost tinute sub control. Adica oamenii ar fi primit apa, ceai cald si alimente.

In afara de gasirea vinovatilor, CFR urmeaza sa stabileasca si o procedura clara in asemenea cazuri. Sa nu aiba de suferit si alti calatori.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO