Cele două loturi ale autostrăzii Sebeș-Turda, inaugurate până la 30 noiembrie. Orban și Bode, în vizită pe șantier

25-07-2020 08:22


Românii vor putea circula pe cele două loturi ale autostrăzii Sebeș-Turda până pe 30 noiembrie.

Asta a promis premierul Ludovic Orban, după ce a vizitat împreună cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, şantierele loturilor 1 şi 2 ale şoselei.

Oficialii au declarat că e nevoie de o mobilizare mai mare din partea constructorilor pentru a putea finaliza aceste loturi, care trebuiau date în folosinţă de acum doi ani.

Primul lot al austostrăzii Sebeș-Turda de la Sebeș la Alba Iulia Nord are 17 km, iar cel de-al doilea de la Alba Iulia până la Aiud măsoară 24 de km. Dacă pe lotul 1 lucrările sunt finalizate în proporţie de 90%, pe lotul 2 e nevoie de o suplimentare a utilajelor, dar şi de un număr mai mare de angajaţi, în jur de 300, pentru a termina autostrada la timp.

Lucian Bode, ministrul Transporturilor: "Nu avem în acest moment nici un blocaj care să ne determine să spunem că lucrările nu se vor finaliza în termeni, sf lunii noiumebrie, acest an."

Ludovic Orban, premierul României: "Pentru finalizarea celor două tronsoane de autostradă la termen nu este necesară decât moblizarea constructurilor pe tronsonul doi, e necesară o mobilizare suplimentară şi de utilaje 45-50 de utilaj."

Pe lotul 1 a avut loc o alunecare de teren în urmă cu câteva zile, iar într-o lună va fi rezolvată, spune ministrul Transporturilor.

Lucian Bode: "Pe lotul 1 am constant un miracol pe care trebuie să vi-l împărtăşim, după 4 ani de tergiversări s-a rezolvat problema relocării linei electrice. Am văzut şi problema taluzului, a aluncarii de teren, se vă intervine acolo, considerăm că în maxim 30 de zile lucrurile pot fi remediate."

Autostrada Sebeș-Turda are 70 de km, iar celelelate doua loturi au fost date în folosinţă în anul 2018. Valoarea investiţiei se ridică la 420 de milioane de euro.

VIDEO PROTVPLUS.RO