Cele două loturi ale autostrăzii Sebeș-Turda, inaugurate până la 30 noiembrie. Orban și Bode, în vizită pe șantier

Ultima actualizare: 25-07-2020 10:17

Românii vor putea circula pe cele două loturi ale autostrăzii Sebeș-Turda până pe 30 noiembrie.

Asta a promis premierul Ludovic Orban, după ce a vizitat împreună cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, şantierele loturilor 1 şi 2 ale şoselei.

Oficialii au declarat că e nevoie de o mobilizare mai mare din partea constructorilor pentru a putea finaliza aceste loturi, care trebuiau date în folosinţă de acum doi ani.

Primul lot al austostrăzii Sebeș-Turda de la Sebeș la Alba Iulia Nord are 17 km, iar cel de-al doilea de la Alba Iulia până la Aiud măsoară 24 de km. Dacă pe lotul 1 lucrările sunt finalizate în proporţie de 90%, pe lotul 2 e nevoie de o suplimentare a utilajelor, dar şi de un număr mai mare de angajaţi, în jur de 300, pentru a termina autostrada la timp.

Lucian Bode, ministrul Transporturilor: "Nu avem în acest moment nici un blocaj care să ne determine să spunem că lucrările nu se vor finaliza în termeni, sf lunii noiumebrie, acest an."

Ludovic Orban, premierul României: "Pentru finalizarea celor două tronsoane de autostradă la termen nu este necesară decât moblizarea constructurilor pe tronsonul doi, e necesară o mobilizare suplimentară şi de utilaje 45-50 de utilaj."

Pe lotul 1 a avut loc o alunecare de teren în urmă cu câteva zile, iar într-o lună va fi rezolvată, spune ministrul Transporturilor.

Lucian Bode: "Pe lotul 1 am constant un miracol pe care trebuie să vi-l împărtăşim, după 4 ani de tergiversări s-a rezolvat problema relocării linei electrice. Am văzut şi problema taluzului, a aluncarii de teren, se vă intervine acolo, considerăm că în maxim 30 de zile lucrurile pot fi remediate."

Autostrada Sebeș-Turda are 70 de km, iar celelelate doua loturi au fost date în folosinţă în anul 2018. Valoarea investiţiei se ridică la 420 de milioane de euro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO