Patru tineri, in spital dupa ce ar fi incercat sa produca ulei de canabis. Ce a mers prost in incaperea de 4 mp fara ferestre

11-05-2016 07:58

Incident deosebit de grav, cu multe semne de intrebare, in Timis, unde 4 tineri au fost raniti intr-o explozie dupa ce ar fi incercat sa produca ulei de canabis.

Baietii au fost adusi de urgenta cu o aeronava la Bucuresti, cu arsuri grave pe tot corpul. In paralel, dosarul a fost preluat de DIICOT, care ii monitoriza pe unii dintre ei pentru trafic si consum de droguri. Mai multi amici de-ai ranitilor au fost dusi la audieri.

Anchetatorii cred ca tinerii ar fi facut un experiment. Ar fi incercat sa produca ulei de canabis, insa urmarile au fost dezastruoase. Vaporii inflamabili care s-au imprastiat in incapere s-au aprins dupa ce ar fi fi avut loc un scurticuit la televizor. A urmat o explozie teribila.

Imediat ce s-a dat alarma, au ajuns acolo mai multe echipaje de la pompieri si SMURD. Cei patru tineri erau in stare grava. Initial vecinii erau confuzi.

Baietii au fost transportati initial cu elicopterul la Timisoara, insa pana la urma au fost adusi la Bucuresti. Intre timp, cei din cercul lor de prieteni au fost chemati la audieri.

De altfel, unul dintre cei patru raniti si cei interogati astazi erau in vizorul DIICOT de aproximativ un an, pentru trafic si consum de droguri.

"La unul dintre inculpatii cercetati s-a aflat o instalatie la domiciliul sau din comuna Tomnatic intr-o incapere de aproximativ 2 pe 2 m, fara ferestre si alte moduri de aerisire, un dispozitiv artizanal de producere a uleiului de cannabis. In procesul tehnologic, ca urmare a spatiului foarte mic si neaerisit s-a produs o acumulare de gaz care a generat o explozie", explica Alex Florenta, procuror DIICOT.

Cei care incercau sa obtina ulei de canabis au arsuri pe o suprafata mare de corp. Au fost intubati si ventilati. Prognosticul in cazul lor este rezervat.

Complicii lor au fost arestati preventiv.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO