Averile celor 8 grei din fotbalul romanesc. Ce risca financiar in cazul in care vor fi condamnati

×
Codul embed a fost copiat

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au decis in urma cu 6 luni sa mentina sechestrele asiguratorii asupra proprietatilor si masinilor detinute de patronii de cluburi si de impresari.

In plus, instanta a hotarat confiscarea a 10 milioane de dolari de la cei opt, pentru recuperarea pagubelor din presupusele transferuri frauduloase. 

Potrivit revistei Forbes, George Copos ocupa locul 3 in topul celor mai bogati oameni din sport si are o avere estimata intre 170 si 180 de milioane de euro. Patronul clubului de fotbal FC Rapid ocupa in acelasi timp locul 21 intre cei mai prosperi romani.

Milionarul are sapte hoteluri, in Bucuresti, Eforie-Nord si Poiana Brasov, 19 magazine cu produse de panificatie si o fabrica de motoare electrice.

Copos a fost in perioada guvernarii Tariceanu ministru de stat pentru coordonarea activittilor din mediul de afaceri.
Pe 6 iunie 2006, el a fost trimis in judecata, alaturi de alte patru persoane, pentru fals in acte si spalare de bani in cazul Loteria . Procurorii anticorpuptie sustin ca George Copos a pagubit bugetul de stat cu peste un milion de euro, in 2004 si este acuzat ca si-a vandut intre firmele sale 42 de sedii luate de la Loteria Romana. Si in acest dosar se asteapta decizia.

Citește și
Dosarul transferurilor
"Circuitul banilor murdari nu a fost identificat". Motivarea sentintei in dosarul "Transferurilor"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Cristi Borcea a fost condamnat la 7 ani de inchisoare cu executare. Vestea vine dupa o lunga perioada in care fostul actionar la echipa de fotbal Dinamo Bucuresti a fost implicat in mai multe scandaluri. In 2011, s-a plans ca ar fi fost otravit cu mercur, dupa care a divortat de sotia lui, Mihaela. S-a casatorit cateva luni mai tarziu cu Alina, un tanar manechin. Proaspata nevasta i-a daruit deja un baietel.

Numele lui a aparut intr-un alt dosar penal privind restituiri ilegale de TVA, in valoare de 60 de milioane de euro.
Peste toate acestea, Borcea a avut probleme mari de sanatate , fiind operat pe cord deschis.

In varsta de 42 de ani, Borcea are o avere estimata la 120 milioane de euro. Detine o companie de transport a produselor petroliere, si cate un hotel in Bucuresti, Timisoara, Botosani, dar si pe litoral. De asemenea, actionarul de la Dinamo are doua stranduri in Bucuresti si mai multe restaurante, precum si investitii imobiliare. Tot el este si proprietarul unui apartament la Miami, evaluat la 600.000 de euro.

Cu o viata de fotbalist impecabila, in care a jucat la echipe de renume, ca FC Barcelona si Galatasary, Gica Popescu s-a retras cu fruntea sus de pe teren. A ramas insa in lumea sportiva: si-a deschis propria scoala de fotbal, apoi a candidat la postul de presedinte al Federatiei Romane de Fotbal.

Gica Popescu detine un holding de zece firme specializate in imobiliare - de la hoteluri, pana la complexe rezidentiale si cladiri de birouri. Mai este si proprietarul unei companii de energie. In 2008, averea lui era estimata la 40 de milioane de euro.

Gica Popescu este casatorit cu sora sotiei lui Gica Hagi si a fost implicat in 2008 intr-un scandal mediatic privind o presupusa amanta.

La 65 de milioane de euro se ridica si averea fratilor Ioan si Victor Becali. Chiar daca firma lor nu a mai inregistrat in ultimii doi ani acelasi succes cu transferurile de fotbalisti, impresarii Victor si Ioan Becali au investit in afacerile imobiliare, fiind proprietari de imobile de lux in Bucuresti, dar si de terenuri in zona padurii Baneasa.

Gigi Netoiu, fostul actionar a lui Dinamo Bucuresti si fostul patron al Universitatii Craiova, este in prezent om de afaceri. Are o avere estimata la 15 milioane de dolari, care ar proveni, in principal, din turism dar si din vinificatie.

Jean Padureanu este presedintele clubului de fotbal Gloria Bistrita. El locuieste intr-un apartament de bloc si nu are masina. Acum doua saptamani, omul de fotbal a fost jefuit de persoane ramase necunoscute, care l-au batut si i-au smuls borseta. 

Mihai Stoica, alintat MM, este managerul general al echipei de fotbal Steaua Bucuresti. Este singurul conducator de club din Romana care are la activ trei calificari consecutive în fazele eliminatorii ale competitiilor europene.

In mai 2007, in urma unor neintelegeri cu patronul Stelei, George Becali, Mihai Stoica a demisionat si semnat un contract pe o perioada de 3 ani cu FC Unirea Urziceni. In 2010, a demisionat de la clubul Unirea, pe fondul unei crize economice la club. Nu exista date publice despre averea acestuia.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Dosarul Transferurilor. Pedepse cu executare: Copos-5 ani, MM-4 ani, Borcea-7 ani, I. Becali-8 ani
Dosarul Transferurilor. Pedepse cu executare: Copos-5 ani, MM-4 ani, Borcea-7 ani, I. Becali-8 ani

Patronul FC Rapid, George Copos, a fost condamnat de catre Curtea de Apel Bucuresti la 5 ani de inchisoare cu executare, in "Dosarul Transferurilor", in care fusese achitat in prima instanta.

"Circuitul banilor murdari nu a fost identificat". Motivarea sentintei in dosarul "Transferurilor"

Procurorii anticoruptie primesc o noua lovitura in dosarul "Transferurilor" in care 8 oameni din fotbalul romanesc au fost achitati pentru acuzatiile de inselaciune, evaziune fiscala si spalare de bani.

Toti inculpatii din Dosarul Transferurilor au fost ACHITATI.Copos: Justitia nu se face in mass-media
Toti inculpatii din Dosarul Transferurilor au fost ACHITATI.Copos: Justitia nu se face in mass-media

Cei opt inculpati in dosarul transferurilor de jucatori de fotbal, Ioan si Victor Becali, George Copos, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Cristi Borcea, Gigi Netoiu si Gheorghe Popescu, au fost achitati, marti, de Tribunalul Bucuresti.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.