Ce spune martorul care a filmat momentul în care bărbatul din Pitești a murit în timp ce era imobilizat de polițiști

Dată publicare: 18-04-2021 16:14
Dată actualizare: 18-04-2021 16:27


Martorul care a filmat scenele șocante petrecute vineri în Pitești, când un bărbat de 63 de ani a murit după ce a fost imobilizat de polițiști, a povestit în presa locală cum s-a întâmplat incidentul.

Bărbat a făcut stop cardiorespirator și a murit imediat după ce forțele de ordine l-au culcat la pământ.

Agenții voiau să-l evacueze forțat de pe terasa unui restaurant, unde izbucnise un incendiu. Pompierii au încercat să-l resusciteze, însă manevrele s-au dovedit tardive.

De altfel, moartea bărbatului a fost una violentă, arată autopsia și a survenit în urma unui politraumatism.

Trecătorul care a filmat întreaga scenă a declarat pentru ePitesti.ro că polițiștii s-au pus cu picioarele pe el, ca să nu-i permită să se ridice de la pământ.

„Pe terasă am înțeles că era un domn, mai în vârstă, care a cam refuzat să plece, nu cunosc motivul. Eu când am ajuns în mulțime, el deja era pe alee, ieșise din terasă. Polițiștii au vrut să-l îndepărteze și mai mult de atât din locul unde era, să stea undeva pe scaun.

Domnul nu a vrut, dar nicidecum nu a fost violent, nu a avut niciun act de violență asupra nimănui, a fost inofensiv. Când am ajuns acolo am scos telefonul să filmez. La un moment dat mi-am dat seama că o să se întâmple ceva, deoarece polițistul tot încerca să-l bruscheze să se ducă mai încolo.

Dânsul a refuzat, avea bagajele jos, lângă el. La un moment dat s-a enervat mai tare polițistul respectiv și a zis: ,,Du-te domne’ mai încolo, nu vezi că avem treabă aici?”

Domnul mi s-a părut că a zis da și s-a întors un pic cu spatele. După, un polițist îmbrăcat în verde, mai înalt, din senin, brusc, fără să aibă vreun act de violență asupra cuiva, pur și simplu i-a făcut placaj. L-a luat de brâu, a căzut peste el și l-a dat cu fața de asfalt.

Căzut fiind, au mai venit alți doi polițiști să-l imobilizeze. S-au pus cu picioarele pe el. Dânsul a încercat să se ridice în momentul respectiv și toți trei presau pe ei. După nici 20 de secunde, dânsul începuse să își dea ultima suflare(…)”, a declarat el.

Ce arată autopsia

 

 

Moartea bărbatului care a decedat în timp ce era evacuat de poliţişti de pe o terasă din municipiul Piteşti a fost una violentă, survenită în urma unui politraumatism, a declarat, duminică, medicul şef Dan Manu, care a prezentat rezultatele autopsiei.

"Dorim să prezentăm rezultatele preliminare ale autopsiei. (...) Am constatat că moartea a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, iar ca mecanism generator a fost comprimarea părţilor moi ale gâtului şi ale toracelui", a spus Dan Manu, în prezenţa prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, instituţie ce efectuează cercetări în acest caz, transmite Agerpres.

Bărbatul avea o alcoolemie de 2 la mie, a mai precizat medicul.

"Laboratorul de toxicologie medico-legală m-a informat că are o alcoolemie de peste 2 la mie. Infarct nu este, (...) sunt mai multe traumatisme, şi cranio-cerebrale, evident care s-au putut produce prin cădere şi lovire (...) şi aceste leziuni traumatice, care au dus la asfixia mecanică, traumatismul cervical şi traumatismul toracic", a precizat Dan Manu.

În urma evenimentului de vineri, în cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă şi ucidere din culpă, iar cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

Un bărbat a intrat în stop cardio-respirator şi a murit, vineri, în timp ce era evacuat de poliţişti de pe o terasă din municipiul Piteşti, unde izbucnise un incendiu.


VIDEO PROTVPLUS.RO