O femeie de 84 de ani a murit, dupa ce cainele vecinilor a atacat-o. Cu o saptamana in urma, animalul isi muscase stapanul

23-11-2014 15:33


Sfarsit teribil pentru o batrana de 84 de ani din Magura, judetul Dambovita. Femeia a fost ucisa de cainele nepotului ei, un ciobanesc caucazian foarte agresiv.

Chiar in urma cu cateva zile, animalul si-a muscat grav si stapanul! Acum a scapat din lant si a sarit direct la gatul bietei femei, care voia sa mearga dupa apa, la fantana. Pana au sarit vecinii in ajutor si au reusit sa alunge cainele, batrana s-a prapadit.

Tragedia a avut loc pe un deal din apropierea satului. Batrana era vaduva si locuia singura. De dimineata, a pornit spre fantana, dupa apa, cand a fost atacata de ciobanescul nepotului ei.

Un vecin a fost cel care a auzit tipetele de ajutor ale femeii. Pana a ajuns acolo omul insa, femeia decedase deja. Autoritatile au venit la fata locului si au capturat animalul. Urmeaza sa-l duca la directia sanitar veterinara pentru a se constata daca era turbat in momentul in care a atacat-o.

Martor: "In dimineata asta eu am fost la o gradina, cu vacile, si am auzit-o tipand. Pana am ajuns, a omorat-o. Striga "sariti ca ma mananca"."

Ion Cojanu, viceprimarul comunei Bezdead: "Vecina a vrut sa se duca sa ia apa si cainele vecinului asta, fiind in gradina, a sarit pe ea, s-a luptat, dar..."

Stapanul cainelui, un barbat de 68 de ani, a aflat vestea cumplita la spital: este internat in Targoviste, dupa ce acelasi caine i-a sfasiat si lui mana dreapta, acum cateva zile.

Stapanul cainelui: "Foarte rau era, foarte agresiv. M-a atacat pe mine, m-a atacat in fata, mi-a sarit la gat la mine, se vede pe aici. A fost legat mereu, i-am desfacut gura cu un lemn."

Jandarmi, politisti, silvicultori si doctori veterinari au tranchilizat duminica la pranz cainele.

Medic veterinar: "Sa-l ducem la DSV si specialistii sa stabileasca daca are probleme comportamentale date de un virus, gen turbare, sau daca pur si simplu e un caz de agresivitate patologica."

Reprezentantii unui ONG care apara drepturile animalelor sunt convinsi ca nu s-ar fi ajuns aici daca animalul era hranit, ingrijit si dresat asa cum trebuie.

Cristina Paun, presedinte Asociatia Sufletel Targoviste: "Cainele era total neingrijit, probabil nemancat de cateva zile. Catelul s-a aparat probabil."

Politistii au deschis dosar penal pe numele stapanului cainelui pentru ucidere din culpa si vatamare corporala.

VIDEO PROTVPLUS.RO