Cartier nou, retea electrica de santier. Improvizatia care ar fi provocat incendiul din Confort City


Ultimul update: Sambata 03 Noiembrie 2012 10:39
Data publicarii: Luni 08 Octombrie 2012 19:07
Categorie: Stiri actuale

Dezvoltatorul complexului rezidential din Bucuresti afectat de incendiul violent de saptamana trecuta le furniza curent electric locatarilor printr-o retea provizorie cu performante mult sub cele necesare.

Oamenii sunt nemultumiti si inteleg acum de ce existau probleme si oscilatii de tensiune pe care ei le-au reclamat de cand s-au mutat. Primarul localitatii stia acest lucru, dar neaga ca tocmai acest fapt ar fi provocat dezastrul.

Locatarii blocului din Confort City care a ars acum cinci zile afla in sfarsit de ce au avut aceste probleme cu alimenarea cu energie electrica inca de cand s-au mutat in apartametnele noi.

Altfel spus, blocurile din Confort City ar fi alimentate ca si cum ar fi inca in constructie. De altfel, Electrica Muntenia a infromat Mediafax ca "societatea nu gestioneaza instalatiile de distributie a energiei electrice din complexul Confort City, astfel ca nu au fost incheiate contracte individuale cu locuitorii ansamblului rezidential".

"Noi platim curentul conform contoarelor individuale, insa in final se face o refacturare in care sunt introduse si alte costuri, precum cele ale iluminatului stradal. Domus Stil nu a fost de acord sa ne facem contracte individuale cu Enel", a declarat un locatar al imobilului distrus in incendiu.

Fluctuatiile de energie electrica despre care vorbesc locatarii ar putea fi provocate de felul in care intregul complex era alimentat. Pe de alta parte, pompierii nu exclud posibilitatea ca un asemena puseu de enegrie electrica sa provoace incendiul. Invetigatia insa este in curs.

Reprezentantii Domus Stil nu au vrut sa explice cum stau lucrurile cu reteaua de curent electric, preferand sa nu faca niciun comentariu.

Tot astazi, o echipa de interventie la inaltime a pompierilor bucuresteni a venit la blocul avariat pentru a distruge controlat resturile din fatada, care stateau sa cada.

Promisiunea dezvoltatorului este ca lucrarile de reparatie la bloc vor incepe in doar cateva zile.

In incendiu au fost distruse 24 de apartmante, iar alte 30 au fost avariate de apa si fum.

VIDEO PROTVPLUS.RO