Cadrele medicale de urgență de la Victor Babeș au sunat la 112 pentru a cere ajutor de la alte cadre medicale de urgență

Dată publicare: 13-04-2021 14:56
Dată actualizare: 13-04-2021 15:02


Cadrele medicale de la Spitalul Victor Babeș au sunat la 112 pentru a cere ajutor de la alte cadre medicale

Cadrele medicale de la Spitalul Victor Babeș, care asigură și servicii de urgență, au sunat la 112 pentru a solicita sprijin de specialitate de la cadrele medicale pentru Situații de Urgență de la SMURD București.

Două apeluri au fost efectuate luni după amiaza la 112 de la Spitalul Victor Babeș în cazul TIR-ului de terapie intensivă care a rămas fără oxigen, ducând astfel la tragedia în care trei pacienți și-au pierdut viața.

”Ca urmare a solicitării dumneavoastră privind evenimentul de la Spitalul Victor Babeș din București, vă informăm că, în data de 12.04.2021, s-au înregistrat două apeluri la numărul de urgență 112, la orele 17:29 și 17:40, efectuate de către un cadru medical. În ambele situații, apelantul a cerut legătura direct cu medicul coordonator SMURD din Centrul Municipal Integrat pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

Operatorul 112 a transferat imediat apelul de voce către coordonatorul medical din dispeceratul București-Ilfov”, a transmis marți STS către Știrile PRO TV.

Cazul a fost preluat de Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei, în timp ce premierul Florin Cîțu a cerut o ”anchetă să fie cât mai rapidă și mai transparentă pentru că toți vinovații pentru ce s-a întâmplat în această seară trebuie să răspundă”.

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO