Burgeri cu mozzarela si vita sau harissa si burta de porc. Cate zeci de milioane de "chiftele americane" mananca romanii
Ce ati zice despre un burger cu pateu de porc, dulceata de ceapa sau si, mai curajos, somon si capere?
In Bucuresti, bucatarii stransi la un festival de profil au facut din banala chiftea americana doar o amintire. Aici gasesti burgeri pentru toate gusturile, de la clasicul cu carne de vita, cartofi, ceapa, salata, rosii, castraveti murati si nelipsitele sosuri de maioneza si ketchup, pana la cel cu pateu si burta rumenita de porc ori cu dulceata de ceapa si Harissa, un sos rosu, extrem de iute, folosit in bucatariile nord-africane, din Maroc sau Tunisia.
De exemplu, burgerul Bistro contine chifla, salata, dulceata de ceapa, chiftea de carne, chedar, maioneza si o felie de bacon crocanta. E gata in maximum 10 minute si costa 21 de lei. Gasiti insa, si variante mai ieftine. In acesta, de pilda, bucatarul amesteca mozzarela in carnea de vita inainte sa o arunce pe gratar. Se cheama burger Happy Cheese si cand musti din el se intinde usor, spune bucatarul
Pentru cei care nu sunt innebuniti dupa carnea de vita, exista si varianta cu pui sau cu somon. Burgerul a depasit deja sfera fast foodului, iar numarul restaurantelor care l-au inclus in meniu s-a triplat in ultimii 2 ani. De altfel, romanii au ajuns sa manance peste 50 de milioane de burgeri anual.