"Credeam ca raman acolo si mor". Batrana salvata din mlastina marturiseste prin ce a trecut timp de doua zile

Dată publicare: 25-06-2015 13:14
Dată actualizare: 28-06-2015 07:01


Batrana de 80 de ani din Covasna, salvata miercuri de pompieri dintr-o mlastina in care a stat doua zile si doua nopti, si-a revenit miraculos.

Scufundata pana la gat in namol, biata de ea nu mai spera c-o sa scape cu zile. Femeia plecase la cules de ciuperci, dar s-a ratacit, iar pe inserat a cazut in balta care putea oricand sa-i devina mormant.

Medicii care vorbesc despre un miracol au auzit o poveste uluitoare. Nimeni nu-si poate explica cum a putut batrana sa reziste in mal. Inca se exprima cu greutate dupa momentele teribile prin care a trecut.

"Strigam dupa ajutor sa vina cineva sa ma scoata ca nu mai puteam sa respir, acolo muream in noroi. Eram afundata in mal, deja ma sufocam", povesteste Sarolta Lepadatu.

Bunica a inceput insa sa-si revina si, dupa numai o zi de la incident, mananca si vorbeste despre intamplarea de cosmar prin care a trecut.

"Strigam, haideti domnilor, sa ma ajutati ca ma inec, mor aici in noroi", spune batrana.

Singura si fara niciun venit, batrana isi castiga painea din vanzarea de ciuperci pe marginea drumului. Asa a ajuns si in apropiere de mlastina care era s-o inghita. A continuat sa avanseze fara sa isi dea seama ca pamantul pe care calca era doar o pojghita intarita deasupra unei balti. Salvarea a venit cand nu mai spera la nimic. Miercuri dimineata niste oameni care mergeau la camp i-au auzit strigatele disperate.

Reporter: Ati crezut ca va mai gaseste cineva?
Sarolta Lepadatu: Nu credeam, credeam ca raman acolo si mor acolo."

"Specialistii de la ATI spun ca a avut noroc. Dupa cat a stat in mlastina, chiar a avut noroc", a declarat Nagy Demeter, purtatorul de cuvant al Spitalului Sfantu Gheorghe.

Dupa ce au tras-o la mal pompierii au curatat-o de noroiul care se intarise pe ea apoi au urcat-o in ambulanta.

Interventia exemplara a echipelor de salvare, care in doar 31 de minute de la apelul de urgenta au scapat-o pe femeie de chinuri a impresionat o tara intreaga. Pagina de Facebook a ISU Covasna s-a umplut de mesaje de felicitare.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO