Bărbatul care a bătut și jefuit o bătrână în Neamț a fost eliberat în baza legii recursului compensatoriu

Ultima actualizare: 08-05-2020 16:09

Bărbatul suspectat că a bătut cu bestialitate și a jefuit o bătrână care se plimba cu nepoțelul în Piatra-Neamț ar fi fost eliberat înainte de termen pe baza Legii recursului compensatoriu, a declarat, vineri, prefectul George Lazăr.

Acesta a adăugat că are certitudinea că suspectul a fost condamnat anterior şi pentru alte fapte de tâlhărie şi furturi, fiind eliberat din penitenciar la începutul anului 2020.

"Din datele pe care le avem, acest individ a fost condamnat, în 2015, pentru fapte de tâlhărie şi furt, având resturi de pedepse din 2010, când a comis alte fapte. Deci avem de-a face cu un om certat cu legea, un recidivist de mult. El a fost eliberat la începutul anului 2020. În anul 2017 a apărut Legea 167 a recursului compensatoriu şi raportat la încadrarea juridică a faptelor şi a condamnării pe care a avut-o la ultima tâlhărie, presupun rezonabil că a fost eliberat înainte de termen. O astfel de legislaţie nu este în regulă. Încurajează pe cei care ies din penitenciar înainte de termen să comită fapte abominabile", a declarat George Lazăr.

Persoanele eliberate în baza legii recursului compensatoriu, „încurajate” să comită din nou fapte penale

 

Prefectul a adăugat că Legea recursului compensatoriu a încurajat pe cei care au beneficiat de prevederile ei să comită din nou fapte penale.

"Dacă acest individ nu ar fi beneficiat, din presupunerile mele, de legea recursului compensatoriu, ar fi fost închis şi nu ar mai fi comis tâlhăria asupra bătrânei de 64 ani care se plimba de mână cu nepoţelul. Locul unor astfel de indivizi nu este în societate. Legiuitorul, Curtea Constituţională a României sau Parlamentul, trebuie să aibă în vedere bunul mers al societăţii, siguranţa cetăţenilor şi că orice faptă trebuie pedepsită în conformitate cu legea penală din România. Nu poţi să eliberezi, din punct de vedere moral", a subliniat prefectul George Lazăr.

Tâlhăria din Neamț a fost surprinsă de camerele de filmat din zonă

 

Tâlhăria s-a produs, luni, în Piatra-Neamţ şi a fost surprinsă de camerele de filmat din zonă.

În imagini se vede cum un individ o loveşte în faţă de două ori pe bătrâna în vârstă de 64 ani şi după ce aceasta cade, îi smulge geanta şi fuge.

Victima era însoţită de nepotul ei, care a căzut la pământ odată cu ea.

Poliţiştii au reuşit prinderea suspectului în mai puţin de 24 de ore.

Acesta este un recidivist de 34 ani, din localitatea Gârcina, şi a fost arestat preventiv de judecători pentru 30 de zile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO