Baiatul femeii care a fost arestata pentru a fi extradata in Canada este de negasit. Executorul judecatoresc care trebuia sa puna in aplicare sentinta canadiana, prin care baiatul ajungea in grija tatalui, a incercat fara succes sa il preia.

Intre timp, mama lui, Ana Maria Nedelcu, asteapta sa vada daca joi judecatorii de la Curtea Suprema vor decide sa o elibereze din arest. Acuzata de rapire de minori, ea spune ca a fugit cu fiul ei din Canada ca sa il scape de abuzurile unui tata violent.

"Prin prezenta somatie va punem in vedere sa dati curs prezentarii minorului, in data de 20 aprilie, ora 13, la Directia generala de protectie a copilului sector 4" - aceasta este citatia pe care Anamaria Nedelcu nu a putut sa o respecte. Si cum la directie nu s-a prezentat nici bunica insotita de minor, politistii impreuna cu un executor judecatoresc au mers acasa la Ana Maria. Au ajuns insa in fata unei usi inchise, pentru ca baietelul nu era acasa si nici bunicii.

In fata acestei probleme, executorul a decis sa ceara ajutorul politistilor, care l-au dat in urmarire pe baietel pentru ca ar fi disparut.

Adrian Amuza, avocatul Anei Maria Nedelcu: "Doamna Nedelcu nu se poate prezenta din motive obiective, e in imposibilitate, fiind in arest. Mama e debitorul obligatiei de a preda copilul si noi vrem sa ne prezentam cu copilul la executor in prezenta unui psiholog de la DGASPC, ca sa se constate daca copilul vrea sau nu vrea sa mearga la tatal sau."

Ana Maria Nedelcu a ajuns dupa gratii saptamana trecuta dupa ce judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au decis sa o aresteze prevntiv pentru 30 de zile sub acuzatia de lipsire de libertate si nerespectarea unei hotarari judecatoresti. Insa calvarul ei insa a inceput in urma cu doi ani, cand si-a luat pruncul si a fugit din Canada in Romania.

A recurs la acest gest dupa ce judecatorii canadieni au decis sa incredinteze copilul tatalui, pe care femeia il considera abuziv cu baiatul. Drept probe a prezentat fotografii cu baietelul plin de vanatai, insa judecatorii canadieni nu le-ar fi vazut inainte sa decida custodia exclusiva in favoarea tatalui. Acestia chiar au considerat ca mama este posesiva si vrea sa se razbune pentru ca ar fi esuat in relatia cu tatal.

Ajunsa in Romania, Ana Maria Nedelcu a fost data in judecata de sotul abuziv si acuzata de rapire internationala de minori. Acum, magistratii romani trebuie sa decida daca o vor extrada pe femeie sau nu.