Atmosferă de poveste la castelul de la Săvârșin, unde Familia Regală își petrece sărbătorile. Dubașii au venit la colindat

×
Codul embed a fost copiat

E atmosferă de poveste la castelul de la Săvârșin, acolo unde Familia Regală își petrece sărbătorile de iarnă.  

Și, ca în fiecare an, în ajun de Crăciun, dubașii din zonă cete de tineri care vestesc nașterea Domnului, vin la colindat. Porțile vechiului castel s-au deschis sâmbătă larg.

Dubașii au fost întâmpinați cu cozonac, țuică fiartă și ceai. Ei sunt cei mai cunoscuți colindători din vestul țării și sunt primiți de Familia Regală de peste 100 de ani.

Curtea de la Săvârșin s-a umplut de sute de admiratori, localnici sau oameni veniți de departe. Majestatea sa Margareta, custodele coroanei, și Principele Radu, petrec sărbătorile de iarnă la Castelul de la Săvârșin, alături de principesa Elena.

Familia regală a fost, în acest an, mai discretă cu pregatirle pentru sărbătorile de iarnă. Bradul, înalt de câţiva metri este împodobit discret iar masa festivă are decoraţiuni albastre.

Citește și
mancare romaneasca
Mâncărurile românești apreciate de străini. România a urcat cinci poziții în clasamentul gastronomiei mondiale

Castelul de la Săvârşin este reşedinţa favorită a familiei regale iar majestatea sa alege întotdeauna această reşedinţă pentru a petrece Crăciunul şi finalul de an

Articol recomandat de sport.ro
Gigi Becali, uimit de salariul pe care îl câștigă în Parlament: ”Ce îmi dați, mă, atâția bani?”
Gigi Becali, uimit de salariul pe care îl câștigă în Parlament: ”Ce îmi dați, mă, atâția bani?”
Citește și...
Mâncărurile românești apreciate de străini. România a urcat cinci poziții în clasamentul gastronomiei mondiale
Mâncărurile românești apreciate de străini. România a urcat cinci poziții în clasamentul gastronomiei mondiale

Într-un singur an, România a urcat cinci poziții în cel mai recent top din „Atlasul gustului”, o enciclopedie a celor mai apreciate preparate din toată lumea.

Produsele tradiționale din România câștigă teren în afară. Salamul de Nădlac face primul pas pentru recunoașterea europeană
Produsele tradiționale din România câștigă teren în afară. Salamul de Nădlac face primul pas pentru recunoașterea europeană

Salamul de Nădlac a intrat în prima etapă de recunoaștere europeană. Se pregătesc brânza frământată de Teaca și babicul de Buzău, care sunt în curs de înregistrare.

Nadia Comăneci sărbătorește 50 de ani de la zecele istoric. Un documentar despre viața ei ajunge pe marile ecrane
Nadia Comăneci sărbătorește 50 de ani de la zecele istoric. Un documentar despre viața ei ajunge pe marile ecrane

Nadia Comăneci, prima sportivă din istorie care a obținut nota 10 la Jocurile Olimpice, a anunțat că a demarat filmările pentru un documentar dedicat celebrării a 50 de ani de la acest moment istoric.

Recomandări
România vrea să amâne închiderea centralelor pe cărbune. Ministrul Energiei: „O perioadă de timp, poate până în 2032”
România vrea să amâne închiderea centralelor pe cărbune. Ministrul Energiei: „O perioadă de timp, poate până în 2032”

Centralele pe cărbune ar putea avea viitor în România, deși legea actuală prevede clar închiderea lor completă în următorii ani.

Cine e Cristina Târteață, funcționara care l-a certat pe Ilie Bolojan: membru PSD, a avut funcții în instituții de stat
Cine e Cristina Târteață, funcționara care l-a certat pe Ilie Bolojan: membru PSD, a avut funcții în instituții de stat

S-a lăsat cu revoltă în Senatul României, după ce Ilie Bolojan, președintele Camerei Superioare a Parlamentului, a anunțat că vrea să desființeze în jur de 180 de posturi bugetate.

Problema ignorată de autorități: Aproximativ 75% din români vor fi obezi în 10 ani. Nu există tratamente decontate
Problema ignorată de autorități: Aproximativ 75% din români vor fi obezi în 10 ani. Nu există tratamente decontate

Obezitatea este recunoscută ca boală cronică în România, însă doar pe hârtie, pentru că statul nu a pus la punct şi programe speciale care să îi ajute pe pacienţi.