”Dăruiește Viață” a adunat 8 milioane € pentru un nou spital. Mai e nevoie de încă pe-atât


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 14 Octombrie 2018 18:00
Categorie: Stiri Sociale

Stau chiar şi 10 luni într-un salon de spital, pentru că la noi copiii bolnavi de cancer nu au condiţii de tratament. 60 de copii şi părinţii lor împart o toaletă şi un hol, pentru că în ultimii 30 de ani autorităţile n-au investit în sănătatea lor.

De aceea, Asociaţia ”Dăruieşte Viaţă” construieşte cu ajutorul oamenilor primul spital dedicat lor, iar până acum s-au strâns 8 milioane de euro. Mai este nevoie de încă pe-atât!

1 din 2 copii diagnosticaţi cu cancer se prăpădeşte. Asta e realitatea dură a unui sistem de sănătate bolnav. Un astfel de diagnostic la noi sună ca o sentinţă. În Occident, 8 din 10 pacienţi supravieţuiesc.

Alexandru a fost diagnosticat cu cancer fesier. Mama a simţit o umflătură, iar medicii din Bacău au trimis-o la Bucureşti pentru investigaţii suplimentare. La final a aflat cumplitul diagnostic.

A fost greu. Nu mă aşteptam la asta. Şi apoi am început chimioterapia şi a dat rezultate şi luni l-a operat. Mai aveam momente când plângeam şi el îmi spunea ”nu mai plânge, că eu sunt puternic”, povestește Bianca Ciobotaru, mama lui Alexandru.

A fost operat recent într-una din sălile blocului operator care n-a mai fost renovat de la înfiinţarea spitalului, la începutul anilor '80. De aceea. Asociaţia ”Dăruieşte Viaţă” a început o nouă campanie de strângere de fonduri cu care să fie aduse la standarde sălile de operaţie.

Alex e un caz ilustrativ. Șansa lui e existenţa a patru servicii: oncologie, ortopedie pediatrică, chirurgie pediatrică, radioterapie”, explică Costel Vlad, medic chirurg ortoped.

Radioterapie pentru copii nu se face în nici un spital de stat, dar noul spital construit de Asociaţia ”Dăruieşte Viaţă” în curtea Spitalului va rezolva şi această problemă. Bianca a văzut că se construieşte un spital nou în curte, dar speră că pruncul va fi vindecat până la inaugurarea lui. Are însă un mesaj pentru oamenii care pot ajuta.

E greu şi poate nu toţi au posibilitatea, dar un pic contează. Nu pentru noi, pentru ei, că ei n-au nici o vină. Le-aş mulţumi dacă e să facă asta. Poate dă Dumenzeu să scăpăm, poate alţii”, spune Bianca, mama lui Alexandru.

Asociaţia ”Dăruieşte viaţă” a lansat campania “Viaţa atârnă de un fir de păr” şi cere oamenilor să se implice cu un sms la 8864, donaţie lunară de 4 euro. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO