Aproximativ 5.000 de voluntari au luat parte la cea mai amplă campanie de curățenie din Țara Făgărașului

Dată publicare: 19-04-2021 10:18
Dată actualizare: 19-04-2021 10:25


tara fagarasului

În data de 17 aprilie, comunitățile din zona Țării Făgărașului au fost provocate pentru a participa la campania de curățenie ,,Mănușa de Aur ’’.

Voluntari ai administrațiilor publice locale, biserici, școli, Asociații și Fundații, ONG-uri dar nu în ultimul rând locuitorii din Țara Făgărașului au luat parte la cea mai amplă campanie de curățenie din zonă. Acțiunea a constat în curățarea/igienizarea localitățiilor din zona Țării Făgărașului, a albiilor rîurilor, a spațiilor verzi din vecinătatea localităților etc, se arată într-un comunicat de presă.

Campania a fost lansată luni, 29 martie 2021, pe pagina de facebook a Asociației - https://www.facebook.com/centruregional, sub forma unei provocari realizate cu ajutorul actorului Pavel Bartoș și a cântăreței Lora.

La această acțiune au luat parte Municipiul Făgăraș, orașul Victoria și 26 de comune - aproximativ 100 de localități din zona Țării Făgărașului, cca. 5000 de voluntari, care au țintit strangerea a peste 100 de tone de deșeuri.

Mănușa de Aur - este o iniţiativă care are scopul de a încuraja mai multe acţiuni de acest tip, de a creşte gradul de sensibilizare cu privire la amploarea problemei pe care o reprezintă deşeurile şi de a încuraja schimbări de comportament.

Prin intermediul acțiunilor întreprinse, cum este și implicarea în proiectul „Mănușa de Aur", ne propunem să contribuim la o viață mai bună a comunităților locale din zona Țării Făgărașului.

Coordonatorii activității sunt Directorul Executiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Țara Făgărașului – Ioana Radevici și Președintele Asociației – Ioani Florin.

 

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO