Ancheta la maternitatea din Onesti unde doua mame au primit alti copii. Prin ce trec acum familiile

Ultima actualizare: 24-06-2013 00:31

O comisie special constituita i-a convocat la audieri pe aproape toti angajatii, medici si asistente, pentru a depista cine a facut greseala ce a provocat o adevarata drama pentru parintii respectivi.

Vinovatii risca penalizari din salariu sau, si mai rau, desfacerea contractului de munca. In plus, e posibil sa plateasca daunele pe care cele doua familii le vor cere in instanta.

"De abia astept sa-l iau in brate. Doamne, Doamne... amandoi s-au nascut la 50 de grame unul de celalalt, deci au foarte multe in comun copiii astia... of Doamne, Doamne", spune una dintre mame.

Cele doua femei, victime ale neglijentei angajatilor maternitatii din Onesti, trec prin momente grele. S-au despartit, fiecare, de un copil pe care l-au tinut la san, l-au sarutat si alintat. Trebuie sa iubeasca acum un alt prunc, acela pe care l-au purtat in pantece, dar pe care l-au cunoscut abia ieri.

"Ne vine greu va dati seama, ne obisnuisem cu celalat, nu stiu... parca nici nu pot explica ce simt", spune tatal unuia dintre copii, completat si de sotia sa: "Niciodata n-am crezut ca o sa se intample asa ceva".

Desi nu se pot exprima, in mod sigur si bebelusii fac un efort sa se adapteze unei noi vieti, intr-un mediu necunoscut pana acum.

"Ganditi-va, copilul nu cunoaste nimic. Ce cunoaste el de fapt: vocea mamei, mirosul mamei, pulsul mamei si lapticul", spune Mihaela Drilea, specialist in lactatie.

Cele doua familii nu au de gand sa lase lucrurile asa. Cineva trebuie pedepsit pentru suferintele provocate- spun parintii pruncilor.

"Urmeaza a fi identificat personalul medical care a fost de serviciu in ziua externarii mamelor. Vorbim despre o infractiune de neglijenta in serviciu avand in vedere ca s-a produs o importanta vatamare a intereselor persoanelor implicate in cauza", precizeaza Narcisa Butnariu, purtatorul de cuvant la IPJ Buzau.

"Cred ca pot solicita, cel putin eu asta i-as sfatui, sa solicite 100 de mii de euro pentru fiecare dintre cele doua familii", spune un avocat.

"Spitalul va trebui sa-si recupereze toate prejudiciile pentru ca noi am suportat costul pentru toate analizele si va dati seama sunt urmeaza avertismente, sanctiuni finaciare si chiar desfacerea contractului de munca", crede Adrian Branzaniuc, directorul medical al Spitalului din Onesti.

"Doctorii buni pleaca si raman doar incompetentii, nici medici nici asistente nici nimic nu mai sunt competenti, ne-a distrus, ne-a distrus sufleteste", plange una din bunici.

In vreme ce la Maternitatea din Onesti se desfasura ancheta disciplinara, cele doua cupluri au fost audiate la Politie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO