Anchetă a poliției după incidentul bizar dintr-o fabrică din Iași, unde un tânăr și-a introdus în corp aer comprimat

04-12-2017 16:23

Accident bizar într-o fabrică de piese auto din Iaşi. Un tânăr de 18 ani a ajuns la spital cu leziuni interne extrem de grave, după ce s-a rănit cu un pistol cu aer comprimat, folosit impropriu, spun medicii.

Tânărul în vârstă de 18 ani este angajat al fabricii auto dîn Iași de trei săptămâni. Cel mai probabil, fără să își dea seama de cât de grave pot fi consecințele, la un moment dat a folosit pistolul cu aer comprimat, cu care ar fi trebuit să curețe anumite piese, cu alt scop și a suferit răni extrem de serioase.

După ce a primit primul ajutor, victima a fost preluată de o ambulanță și transportată de urgență la spital.

Dr. Ovidiu Popa, Spitalul ”Sfântul Spiridon”: "Un tânăr de 18 ani care a suferit un traumatism accidental, o descărcare a unui pistol cu aer comprimat intrarectal soldat cu leziuni extrem de severe intrabdominale și la nivelul toracelui. Presiunea dezvoltată era undeva la 3 bari."

Tânărul a fost operat imediat și acum se zbate între viață și moarte, spun doctorii.

Reprezentantii fabricii în care a avut loc accidentul bizar au transmis că angajatul a fost instruit înainte și că, la nivelul instituției, a fost demarată o anchetă internă. Cazul este investigat acum și de politisti.

Anca Vâjîiac, purtător de cuvânt IPJ Iași: "Politistii s-au deplasat imediat la fața locului. De asemenea, a fost efectuată cercetarea locului faptei și efectuăm cercetări pentru a se stabili situația de fapt urmând a fi dispuse măsuri."

La rândul lor, reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă au început verificarile.

"Un angajat contractor care lucra în fabrică noastră în zona de producţie pompe a suferit o accidentare în timp ce utiliza pistolul cu aer comprimat. I s-a oferit imediat primul ajutor şi a fost solicitată intervenţia ambulanţei. În acest moment, investigăm cauzele producerii acestui incident. (...) În compania noastră, toţi angajaţii primesc training specific şi training de sănătate şi securitate în muncă", se precizează într-un comunicat al fabricii.


VIDEO PROTVPLUS.RO