Adolescenta din Galaţi găsită pe stradă plină de sânge, la un pas de moarte. Raportul medico-legal


Ultimul update: Luni 19 August 2019 17:59
Data publicarii: Luni 19 August 2019 16:22
Categorie: Stiri actuale

Dacă nu ar fi fost salvată de trecători, adolescenta din Galaţi găsită pe stradă plină de sânge, în urmă cu două săptămâni, ar fi riscat să îşi piardă viaţa.

Este concluzia raportului medico-legal făcut public de reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, care anchetează cazul.

Cei doi poliţişti acuzaţi că nu ar fi intervenit în sprijinul fetei de 14 ani, deşi li s-a cerut acest lucru, sunt cercetaţi disciplinar. 

Fata de 14 ani se simte mai bine, a fost externata din spital şi se află tot în grija Direcţiei pentru Protecţia Copilului Galaţi, aşa cum era şi în momentul incidentului care a şocat o ţară întreagă.

Ea este consiliata de psihologi, la fel ca şi iubitul ei de 15 ani cu care ar fi întreţinut raporturi intime în ziua în care a fost observată de trecători, pe stradă, plină de sânge.

Procurorii au anunţat că minora a suferit o afecţiune a aparatului reproducător şi că, din cauza sângerării abundente, viaţa i-a fost pusă în pericol. Este şi motivul pentru care dosarul penal a fost extins şi acum se fac cercetări şi pentru vătămare corporală din culpă, pe lângă infracţiunea avută în vedere până acum, cea de act sexual cu un minor.

Poliţiştii acuzaţi că s-au rezumat la a o privi din maşină pe fata care avea nevoie de ajutor sunt în continuare anchetaţi de colegii lor. 

Cadrele care au scandalizat o ţară întreagă o surprind pe fata de 14 ani, neajutorată, pe stradă. Câţiva trecători au intervenit, au oprit o maşină de poliţie şi le-au cerut agenţilor să sune la 112 pentru a chema o ambulanţă. Certificatul medico-legal făcut public arată că adolescenţa ar fi fost salvată în ultimul moment, pentru că sângerarea i-a pus viaţa în pericol.

Procuror Laurenţiu Traian Iancu, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi: "Aceasta a suferit o leziune a aparatului reproducător care a necesitat pentru vindecare in 12-14 zile de îngrijiri medicale. Totodată, leziunea în cauză, prin hemoragia acută consecutivă, a pus în primejdie viaţa victimei."

Între timp, fata a fost externata din spital. Chiar dacă, în perioada în care a fost operată, o bunică s-a interesat de starea ei, minora a revenit în sistemul de protecţie al statului.

Tania Calcan, Direcţia pentru Protecţia Copilului Galaţi: "Starea ei de sănătate este atent monitorizată, dar evoluează foarte bine. În acelaşi timb beneficiază de servicii de consiliere, conform unui plan bine punctat, având în vedere situaţia ei specială. La fel şi ceilalţi copii din casă."

Şi partenerul fetei, un băiat de 15 ani, este consiliat de cei de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Galaţi, iar familia lui colaborează. Poliţiştii acuzaţi de nepăsare au primit o primă sancţiune pe perioada cercetării disciplinare: nu mai au voie să folosească autoturismul de serviciu.

Cercetarea disciplinară în cazul celor doi agenţi încă nu s-a încheiat. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi au declarat că sancţiunile pot pleca de la o simplă mustrare şi pot ajunge până la concedierea din Poliţie.

Reprezentanţii unui ONG au depus, la rândul lor, o reclamaţie la Parchet împotriva celor doi agenţi.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi a anunţat că, în final, va face publice rezultatele cercetării disciplinare.

Medicii spun că minora din Galați nu a fost violată. Prietenul ei, dus la audieri
Medicii spun că minora din Galați nu a fost violată. Prietenul ei, dus la audieri
Ce au descoperit cei de la Protecția Copilului Galați despre minora plină de sânge
Ce au descoperit cei de la Protecția Copilului Galați despre minora plină de sânge
Fată plină de sânge, ignorată de doi polițiști din Galați, care nu au coborât din mașină
Fată plină de sânge, ignorată de doi polițiști din Galați, care nu au coborât din mașină
VIDEO PROTVPLUS.RO
sistem de recunoastere faciala
Poliţia Română vrea să se doteze cu un soft de recunoaştere facială. De ce se tem experţii
Băsescu, despre acuzațiile privind Securitatea: ”2 note care nu au produs efect negativ”
IPJ Dâmbovița, precizări despre dispariția fetiței de 11 ani. Când ar fi fost ucisă
O fată de 14 ani din Dolj a dispărut de acasă. Anunțul făcut de mama sa
Două ambarcaţiuni cu oameni la bord, salvate de la naufragiu în zona Portului Mangalia
Carne depozitată printre gândaci și excremente de șobolani în vechea hală din Piața Obor
Iohannis face un apel la populație: ”Devine obligația și responsabilitatea noastră”
Iohannis face un apel la populație și publică o nouă poză în care apare pe bicicletă
Regizorul Ducu Darie a fost înmormântat cu onoruri militare la cimitirul Bellu
Număr mare de candidați pentru un post de șofer la Ambulanța Botoșani. Cât este salariul
A căzut cu mașina în canal și a petrecut toată noaptea izolat, pe capotă
Covor persan, pus pe şosea în Defileul Jiului. Reacţia primarului: "Fiecare s-a adaptat"
Exercițiu antitero la ambasada Israelului din România. Ce urmăresc specialiștii SRI