A treia demitere dupa tragedia SMURD. Cine il va inlocui din functie pe actualul sef al Inspectoratului General de Aviatie

Ultima actualizare: 26-12-2014 09:15
elicopter SMURD

Seful Inspectoratului General de Aviatie din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Dorel Gradinaru, a fost inlocuit din functie marti, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din minister

Masura este a treia de acest fel de dupa tragedia prabusirii unui elicopter SMURD iin lacul Siutghiol.

Generalul de flotila aeriana Ion Cristinel Reliu a fost desemnat, marti, la conducerea Inspectoratului General de Aviatie, dupa ce generalul Dorel Gradinaru a fost demis, a anuntat Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Potrivit sursei citate, generalul de flotila aeriana Ion Cristinel Reliu il va avea ca adjunct la conducerea Inspectoratului General de Aviatie pe comandorul Laurentiu Machedon.

Generalul Reliu a fost, in perioada 2011-2014, comandant al Bazei 90 Transport Aerian din Ministerul Apararii Nationale, ultima functie ocupata in cadrul MApN fiind aceea de sef Instructie si doctrina in cadrul Fortelor Aeriene Romane. Reliu are la activ peste 3.000 de ore de zbor, fiind instructor de zbor din anul 1999.

Gradinaru conducea Inspectoratul General de Aviatie din mai 2008. In perioada 2005-2008, el a fost detasat de la MAI la DIICOT, unde a lucrat ca specialist in combaterea terorismului.

Aceasta este a treia schimbare din functie dispusa dupa tragedia in care patru oameni au murit in urma prabusirii unui elicopter SMURD in lacul Siutghiol.

Ca urmare a problemelor la interventia care a avut loc dupa prabusirea elicopterului, au mai fost eliberati din functie prefectul judetului Constanta, Radu Volcinschi, si sefului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Constanta, Viorel Jianu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO