A plouat in cateva ore cat pentru o luna, in Timisoara. Apa a ajuns si pana la un metru, iar soferii si-au abandonat masinile

Ultima actualizare: 05-08-2016 07:20

Ploile torentiale au luat locul arsitei in jumatate de tara. In cateva ore Timisoara a fost inundata.

Mai multe pasaje din oras au devenit impracticabile, iar masinile si tramvaiele au ramas blocate in apa care avea si un metru in anumite zone. Meteorologii confirma ca a plouat in cateva ore cat pentru o luna intreaga.

Intreg judetul Timis s-a aflat sub avertizare cod portocaliu de ploi. Cel mai rau a fost in Timisoara. In zona pasajelor s-au creat balti uriase care mai ca au inghitit masinile.  

Sofer: "Am lasat-o parcata, mi-e frica, daca deschid usa, se umple, ajunge la faruri, cat de curand mi se arde instalatia"

Sofer: "Se pare ca s-a inundat destul de rau. Apa acolo ajunsese pana la sigla si acum daca tot ne-am udat o scoatem si pe urmatoarea"

Nici vatmanii tramvaielor nu s-au descurcat mai usor. Trei garnituri au ramas blocate iar calatorii au fost nevoiti sa astepte.

Femeie: "De o ora stam in tramvai. Si apa ati vazut cum e?
Reporter: Nu va incumetati sa iesiti prin apa?
Femeie: Nici nu ma gandesc. Cu apa pana la genunchi..."
Pietonii au avut si ei obstacole de trecut.

Apa s-a infiltrat si in subsolurile a trei spitale din oras, unde era depozitata aparatura medicala.

Au cazut 50 de litri de apa pe metrul patrat, iar in cateva ore cantitatea de apa a atins media pentru o luna de vara.

Rau a fost si in alte zone. Intr-o comuna din Salaj, un parau iesit din matca a inundat zeci de gospodarii, terenuri agricole dar si drumul din localitate. Suvoaiele au luat si cateva animale. La Cluj in schimb, a cazut grindina! Bucati mari de gheata au acoperit autostrada A3. Langa barajul Tarnita, o cabana aflata in constructie, a fost pusa la pamant de vijelie.

Pana miercuri seara sunt asteptate averse si vilejii peste tot in tara.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO