A cunoscut un baiat cu 5 ani mai mare pe Facebook si apoi 2 prieteni ai lui au abordat-o. Ce a urmat pentru fata din Buzau

Ultima actualizare: 28-04-2017 07:11

In urma cu doua saptamani tanara de 17 ani s-a trezit curtata pe Facebook de un barbat cu cinci ani mai mare.

Adolescentei i-au placut conversatiile cu tanarul si s-a lasat convinsa sa ii trimita acestuia cateva poze indraznete. Nu a durat mult si in discutii au intrat alti doi prieteni ai baiatului. Si lor fata le-a trimis fotografii indecente.

De aici si pana la santaj nu a mai fost decat un pas. Cei trei i-au cerut fetei 300 de lei - altfel pozele urmau sa ajunga pe retelele de socializare.

Fata a mers la politie, iar anchetatorii au organizat un flagrant. Cand s-au intalnit cu adolescent pentru a-si lua banii ceruti tinerii au fost retinuti si sunt cercetati acum pentru santaj.

Cms sef Doinita Mihalache, IPJ Buzau: "Din cercetari a reiesit faptul ca in perioada 14-24 aprilie tanara de 17 ani din Buzau ar fi fost amenintata telefonic de catre trei tineri din Cernatesti cu scopul de a remite o suma de bani, astfel incat sa nu posteze pe diferite retele de socializare imagini in ipostaze indecente."

Cei trei au fost arestati preventiv pentru 30 de zile. Daca vor fi gasiti vinovati ei risca intre 1 si 5 ani de inchisoare.

Povestea a inceput la inceputul lunii. Tanara de 17 ani a fost abordata pe o retea de socializare de un barbat de 22 de ani. Dupa cateva zile in care tanarul a curtat-o fata s-a lasat convinsa sa faca cateva fotografii intime si sa i le trimita. Nici prin cap nu i-a trecut ce avea sa urmeze. In timpul audierilor minora a povestit ca i-a placut sa stea de vorba cu el si ca nu si-a imaginat ca acesta o va ameninta ca va pune pozele pe net daca nu ii da 300 de lei. In plus, pozele au ajuns si la alti doi prieteni de-ai barbatului cu care tanara s-a mai conversat pe internet.

Sfatuita de prieteni, adolescenta din Buzau a mers la politie iar marti oamenii legii au organizat un flagrant. Cei trei cu varste cuprinse intre 19 si 22 de ani au fost retinuti. Pentru santaj risca pana la 5 ani de inchisoare.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO