97 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania. Sute de lampioane la Iasi, un tricolor de 100 de metri la Targu Jiu

28-03-2015 10:16


La Iasi, cerul a fost luminat de sute de lampioane, despre care tinerii au spus ca reprezinta speranta lor pentru o noua unire intre cele doua state.

Iar la Targu Jiu, alti tineri au strabatut orasul purtand un tricolor lung de 100 de metri, adus special pentru aceasta sarbatoare, de dincolo de Prut.

Sutele de tineri si-au dat aseara intalnire la Masa Tacerii. Pana la Coloana Infinitului, au plecat in mars pe strazi, purtand tricolorul. Dar nu unul oarecare.

"97 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania ne am gandit sa ii sarbatorim aparte, sa aducem de dincolo de prut un tricolor cu dimensiunea de 100 de metri…", spune organizatorul evenimentului.

Actiunea tinerilor s-a incheiat cu o hora in jurul Coloanei Infinitului. Unirea Basarabiei cu Romania a fost sarbatorita si la Iasi, unde tinerii au inaltat sute de lampioane.

Platforma unionista Actiunea 2012, ONG-ul care s-a ocupat de organizarea evenimentului de la Iasi, a manifestat saptamana trecuta pentru eliminarea pasapoartelor la vizitarea Republicii Moldova.

Basarabia a fost cea dintai dintre provinciile istorice romanesti care s-au alipit la patria mama, in urma cu 97 de ani.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO