11 mil. euro pentru parcari si 27 pentru reparatii in parcuri. Cum a fost impartit bugetul Capitalei de 1,1 mld. euro in 2017

constructii

Primaria Capitalei are, pentru 2017, un buget de 1,1 miliarde de euro, din aceasta suma 27 de milioane de euro fiind alocati pentru lucrari si reparatii in parcuri.

11 milioane de euro vor fi alocati pentru crearea a peste 3.000 de locuri de parcare subterana si de tipul park&ride si sase milioane de euro pentru lucrarile la 36 de imobile cu risc seismic, a anuntat, joi, primarul general Gabriela Firea.

De asemenea, vor fi alocati doua milioane de euro pentru pistele de biciclisti.

Din bugetul total al Primariei Municipiului Bucuresti in valoare de 1,1 miliarde de euro, primarul general vrea sa investeasca 95 de milioane de euro in unitatile medicale din subordinea municipalitatii, din care 83 de milioane de euro din bugetul local si diferenta de la Ministerul Sanatatii, pentru plata salariilor din cabinetele medicale scolare.

Primaria va continua dotarea cu aparatura ultramoderna pentru toate cele 19 spitale ale municipalitatii, dar si pentru cabinetele scolare, avand alocare de aproape 16 milioane de euro si 57 de milioane de euro pentru investitii.

Citește și
biserica pavaj
Biserica monument istoric din Capitala "mutilata" pe interior cu pavaj industrial. Arhiepiscopia arunca vina pe fostul paroh
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

In plus, Firea a precizat ca sunt prevazute in buget si sumele necesare pentru intocmirea studiului de fezabilitate pentru construirea unui spital metropolitan cu aproximativ 2.000 de paturi, o investitie de aproximativ 300 de milioane de euro.

"Avem sectii in spitalele actuale ale municipalitatii care sunt foarte aglomerate si este nevoie de construirea unui spital metropolitan ultramodern indeosebi pentru oncologie, radioterapie, neurologie, terapie intensiva, recuperare medicala mari arsi”, a subliniat Firea.

Primarul Capitalei a mai spus ca in buget au mai fost cuprinse sume pentru studiile de fezabilitate si ale documentatiilor de urbanism pentru constructia unor ansambluri de locuinte sociale de serviciu si pentru tineri, cu 12.000 de unitati locative, in prezent fiind derulate proceduri de analiza cost-beneficiu. In ceea ce priveste scolile, cu toate ca acestea se afla in administrarea primariilor de sector, Primaria Capitalei va asigura 1,3 milioane de euro finantarea studiilor de fezabilitate pentru modernizarea a 42 de unitati de invatamant si pentru extinderea altor 14.

Mai mult, vor fi alocati sase milioane de euro pentru expertize si dotari pentru obtinerea autorizatiilor ISU pentru scolile care nu au. In ceea ce priveste regiile municipalitatii, la RATB au fost prevazuti 121 de milioane de euro, reprezentand subventia la transportul de calatori si 11 milioane de euro pentru investitii, la acestea adaugandu-se 7 milioane de euro pentru Directia de Transporturi a primariei pentru achizitia celor 400 de autobuze, 100 de troleibuze si 100 de tramvaie.

Pentru RADET au fost alocati 125 de milioane de euro, 106 milioane de euro fiind subventia pentru energia transmisa populatiei si 19 milioane de euro investitii, potrivit primarului. Firea a mai spus ca, pentru lucrarile de infrastructura in ceea ce priveste podurile, pasajele, parcarile si pistele de biciclete, a fost alocata suma de aproximativ 80 de milioane de euro, dand exemplu lucrarile de penetratie la Splaiul Independentei – Ciurel – Autostrada Bucuresti-Pitesti (37 de milioane de euro), finalizarea lucrarilor pe soseaua Pantelimon, inclunzand reabilitarea liniilor de tramvai (aproape 16 milioane de euro).

Au mai fost alocate sume pentru continuarea lucrarilor la penetratia prelungirea Ghencea – Domnesti, strapungerea Buzesti – Berzei – Uranus si pentru modernizarea pasajului pietonal in Piata Eroii Revolutiei. De asemenea, au fost alocati 11 milioane de euro pentru inceperea lucrarilor de proiectare si executie a 3.100 de locuri de parcare, atat subterane, cat si park&ride.

Primaria Capitalei va mai aloca anul acesta doua milioane de euro din cele 73 de milioane de euro necesare realizarii si amenajarii pistelor pentru biciclisti, Firea mentionand ca acest proiect este eligibil pentru obtinerea unor finantari nerambursabile din partea Uniunii Europene.

Totodata, sapte milioane de euro vor fi investiti pentru deratizare, dezinsectie si tratamente fitosanitare, precum si pentru eficientizarea acestor activitati. In ceea ce priveste consolidarea cladirilor cu risc seismic, Primaria Capitalei a alocat, in 2017, aproape sase milioane de euro, care vor fi folositi pentru lucrarile la 36 de imobile si pentru expertize tehnice in cazul altor imobile.

Pentru cele 11 parcuri aflate in administrarea primariei Capitalei au fost prevazuti 27 de milioane de euro, din care vor fi finantate inclusiv reparatiile pentru malurile lacului Herastrau, reparatia sistemului de irigatii din parcul Carol, la podul din Parcul Tineretului, precum si la toate locurile de joaca.

Acesti bani vor fi folositi si pentru amplasarea unor aparate de fitness in aer liber. De asemenea, toate cele 15 teatre din Bucuresti au bugetul marit in anul 2017 fata de anul precedent, totalul alocat fiinf de 53 de milioane de euro, mariri avand si celelalte institutii cu activitate in zona culturala: ARCUB - 15,5 milioane de euro si CREART – 12,5 milioane de euro.

Primarul Capitalei a precizat ca vineri seara bugetul pe anul 2017 al PMB va fi incarcat complet pe site-ul primariei si va fi in dezbatere publica 15 zile, conform legii. "Sunt convinsa ca vor exista amendamente, ceea ce este foarte bine, pentru ca aceasta este proiectia noastra, dar suntem deschisi imbunatatirii acestui buget, totul in beneficiul bucurestenilor”, a declarat Gabriela Firea.

Articol recomandat de sport.ro
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Citește și...
Alerta in Capitala, dupa ce un bagaj suspect a fost abandonat langa Ambasada Israelului. Ce au descoperit pirotehnistii
Alerta in Capitala, dupa ce un bagaj suspect a fost abandonat langa Ambasada Israelului. Ce au descoperit pirotehnistii

Un bagaj suspect abandonat in apropierea Ambasadei Israelului din Capitala a fost verificat de pirotehnisti, care dupa ce l-au deschis au gasit doar obiecte personale, au declarat joi, pentru News.ro, oficiali ai Politiei Romane.

Biserica monument istoric din Capitala
Biserica monument istoric din Capitala "mutilata" pe interior cu pavaj industrial. Arhiepiscopia arunca vina pe fostul paroh

Situatie revoltatoare intr-o biserica de secol XVIII, din Bucuresti, clasata ca monument istoric. Interiorul a fost mutilat cu un pavaj industrial, folosit pe strazi si trotuare, fara sa existe vreun aviz de la Ministerul Culturii, asa cum prevede legea.

Exercitiu de simulare a unui cutremur care in Japonia dureaza o zi, finalizat in 20 de minute in Capitala:
Exercitiu de simulare a unui cutremur care in Japonia dureaza o zi, finalizat in 20 de minute in Capitala: "A decurs corect"

Autoritatile romane par ca vor sa ia in serios amenintarea unui cutremur de mari proportii, asa ca au chemat la Bucuresti mai multi specialisti japonezi pentru planuri si simulari, inclusiv in scoli.

Recomandări
FMI: Războiul din Ucraina face ca economia Rusiei să crească anul acesta mai rapid decât toate economiile avansate
FMI: Războiul din Ucraina face ca economia Rusiei să crească anul acesta mai rapid decât toate economiile avansate

Rusia s-a adaptat la ”noua normalitate”, iar trecerea sa la economia de război, pe fondul agresiunii pe care o derulează împotriva Ucraina, a făcut FMI să estimeze că economia sa va crește anul acesta mai rapid decât ale statelor avansate.

Pompierii continuă căutările sub dărâmături în urma exploziei din Craiova. Momentul deflagrației violente a fost filmat
Pompierii continuă căutările sub dărâmături în urma exploziei din Craiova. Momentul deflagrației violente a fost filmat

O explozie puternică a transformat miercuri noapte într-o ruină o clădire pentru nefamiliști din Craiova. O femeie a murit, iar alte trei persoane au ajuns la spital, după ce o parte din primul etaj s-a prăbușit.

WSJ: Liderii de război ai Israelului nu au încredere unii în alţii. Există păreri radicale și o rivalitate veche
WSJ: Liderii de război ai Israelului nu au încredere unii în alţii. Există păreri radicale și o rivalitate veche

După şase luni de conflict împotriva Hamas, publicul israelian este profund divizat în ceea ce priveşte modul în care se poate câştiga războiul din Fâşia Gaza.