Englezii isi sustin premierul:“Euro va pica.Trebuie sa iesim din UE” Ce si-au zis Sarkozy si Cameron

Ultima actualizare: 07-10-2012 14:40
David Cameron - COVER

Decizia lui David Cameron de a nu se supune noilor reguli ale UE a fost foarte bine primita de englezi. Asta reiese din ultimul sondaj, realizat in Marea Britanie, dupa summit-ul istoric de la Bruxelles.

Potrivit rezultatelor acestui sondaj, 62% dintre britanici considera ca David Cameron a luat decizia corecta de a nu accepta conditiile UE. Doar 19% dintre respondenti sunt de parere ca atitudinea premierului lor este gresita.

De asemenea, cea mai mare parte dintre englezi considera ca moneda euro va disparea in curand si mai bine de 50% cred ca Uniunea Europeana se va destrama.

David Cameron, "oaia neagra" a UE. "Marea Britanie, o insula din ce in ce mai indepartata de Europa"

Mai mult, potrivit sondajului, daca astazi ar avea loc un referendum in ceea ce priveste pozitia Marii Britanii in relatia cu UE, mai bine de jumatate dintre britanici ar vota iesirea tarii lor din comunitatea europeana. Acestia considera ca le-ar fi mai bine singuri, decat ca parte a UE.

Englezii au raspuns negativ si la intrebarea "Credeti ca noile reguli ale UE vor avea efectul scontat?". Acestia cred, in proportie de 65%, ca este o pierdere de timp si ca nimic nu mai poate salva moneda unica europeana.

7 din 10 britanici sunt de parere ca, in urma summit-ului de la Bruxelles, Germaniei i s-a oferit mult prea multa putere in ceea ce priveste deciziile care afecteaza toate celelalte tari din UE.

Daily Mail: Presedintele Sarkozy il umileste pe premierul Cameron, dupa ce refuza sa ii stranga mana

In alta ordine de idei, locuitorii Marii Britanii cred ca premierul lor a iesit cu "fata curata" in urma episodului jenant cu liderul francez si ca cel care s-a facut de ras este Nicolas Sarkozy.

Va remintim, David Cameron a intins mana catre presedintele Frantei- intr-un gest firesc de a-l saluta.

Cu toate acestea, Sarkozy s-a facut ca nu vede mana intinsa si - fara sa se opreasca din drumul sau - a trecut pe langa David Cameron, care, in lipsa de inspiratie, l-a batut "prieteneste" pe umar.

Se pare ca imediat dupa acest moment usor penibil, a avut loc si un schimb de replici.

"Nu are nimic de-a face cu tine (n.r. noile reguli ale UE) - nici macar nu esti in zona euro", a spus presedintele francez.

"Eu raman la parerea mea. Nu imi schimb ideile", a replicat David Cameron.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO