Un barbat din Buzau spune ca i-a fost amputat penisul din cauza neglijentei medicilor. Cere daune de 500.000 de euro

×
Codul embed a fost copiat

Un barbat a depus plangere penala impotriva sefului Sectiei de Nefrologie a Spitalului Judetean Buzau, sustinand ca, in timp ce era internat acolo, a fost neglijata o infectie aparuta dupa montarea gresita a unei sonde urinare.

Astfe, din cauza riscului de septicemie, i-a fost amputat penisul. Un barbat de 54 de ani, Costica Maroleanu, a depus o plangere la Parchetul de pe langa Judecatoria Buzau impotriva șefului Sectiei de Nefrologie a Spitalului Judetean Buzau, dr. Constanta Andone, reclamand ca, in urma unei infectii neglijate cat timp era internat la aceasta unitate medicala, i-a fost amputat penisul.

Spitalul Judetean Buzau in luna noiembrie 2014 pentru un atac cerebral, in urma analizelor medicii constatand ca el are si probleme diabetice. Barbatul s-a refacut rapid, insa ulterior au aparut, pe fondul afectiunii diabetice, probleme la sistemul urologic, astfel ca in decembrie a fost internat la Terapie Intensiva in cadrul Sectiei de Nefrologie a Spitalului Judetean Buzau. Potrivit avocatei, aici pacientului i-ar fi fost pusa gresit o sonda urinara, manevra eronata generand rapid o infectie care i-a cuprins intregul organ penian.

"La Terapie Intensiva, au incercat sa-i puna o sonda urinara care initial a fost aplicata cu o manevra gresita, astfel ca s-a reluat procedura, reusindu-se in final sa se introduca aceasta sonda. Ulterior, a fost mutat la Nefrologie. In scurt timp, s-a produs o infectie a tractului urinar, au fost instiintati medicul curant, doamna doctor Andone Constanta, dar si asistentele de pe sectie. Vazand ca organul isi schimba culoarea, se innegreste, dar si volumul, sotia barbatului a insistat ca doamna doctor sa-l vada. Intr-un final, doctorita l-a vazut si i-a recomandat sotiei sa-i faca o toaletare si sa-i dea cu crema de galbenele si, desi omul era internat in spital, manevra trebuia efectuata de sotie", a declarat avocata Cristina Moiseanu.

Intre timp, infectia a evoluat si a cuprins penisul, dar avocata sustine ca abia dupa sarbatorile de iarna seful Sectiei de Nefrologie a Spitalului Judetean a cerut ajutorul medicilor de la Sectia de Urologie, care au realizat o incizie in vederea eliberarii infectiei. "Intr-un final, s-a realizat o incizie pe Sectia de Urologie, insa nu a fost suficienta aceasta interventie. In tot acest timp, clientului meu i-a fost refuzat transferul la Spitalul Militar Central, el fiind cadru militar iesit la pensie. Pana la urma, barbatul a fost externat la cerere, pe fisa de externare doamna doctor de la Nefrologie scriind ca starea pacientului este ameliorata, desi nu era deloc așa. A doua zi s-a prezentat la Spitalul Militar Central, a fost consultat de medicii de pe trei sectii, care i-au spus ca organul nu poate fi salvat, fiind nevoie de amputare, intrucat era la un pas de septicemie si, in consecinta, de deces", a spus avocata barbatului.

Citește și
explozie
Explozie intr-o casa din Dambovita. O femeie s-a ales cu arsuri grave dupa ce a incercat sa faca focul in soba
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

Ea a sustinut ca, daca la Spitalul Judetean Buzau s-ar fi actionat la timp, nu s-ar fi ajuns la un asemenea deznodamant. "Acest om a venit și mi-a spus «Ajutati-ma, nu mai sunt barbat». Impactul psihologic este foarte mare, el nu mai vroia sa aiba copii, insa sustine ca avea viata sexuala activa. Astfel de cazuri nu trebuie sa mai aiba loc in sistemul medical romanesc. Am depus in acest sens plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria Buzau si o sesizare la Comisia de Disciplina a Colegiului Medicilor Buzau. Cerem sanctionarea sefei Sectiei de Nefrologie a Spitalului Judetean pentru vatamare corporala si daune morale in cuantum de 500.000 de euro. A neglijat infecția care a condus la amputarea organului sexual al unui pacient. Va fi un proces lung, dar astfel de neglijente trebuie sa dispara", a spus avocata Cristina Moiseanu.

La randul sau, barbatul a povestit prin ce a trecut la Spitalul Judetean Buzau. "Am fost mutat la Terapie Intensiva, acolo s-a montat o sonda urinara, probabil gresit. A patra zi am fost mutat pe Sectia Nefrologie. Inainte de a fi mutat, mi s-a demontat sonda urinara, tot gresit, ca pana am ajuns in sectie deja penisul meu era inflamat. Dupa zile intregi in care nu m-a vazut niciun medic și am primit doar calmante, a venit un specialist, un urolog, dr. Ciochina, am fost operat in aceeasi zi, mi s-a spus ca voi face un transplant de piele, dar asta dupa 12 ianuarie, cand se intoarce din concediu", a spus el. Barbatul a mai povestit ca, atunci cand a ajuns la Spitalul Militar Central din Bucuresti, necroza cuprinsese organul genital aproape in intregime, iar riscul de septicemie era iminent. "Corp penian denudat, neacoperit de tegument, partial necrozat, de culoare neagra. Tegumentul penian este prezent doar la baza corpului penian fiind intens atins de procesul infectios si necrotic. Se recomanda indepartarea tesuturilor necrozate devitalizate, adica amputarea", se arata in scrisoarea medicala intocmita de specialistii de la Spitalul Militar Central. Barbatul a adaugat ca, la inceputul lunii ianuarie, a fost operat la Spitalul Militar Central, 15 specialisti consultandu-l inaintea interventiei chirurgicale. Medicii au fost nevoiți sa recurga la extirparea organului genital, iar apoi a fost supus unei alte operații, de ureterostomie perineala definitiva.

"Acolo, in urma unui consult, mi s-a explicat despre gravitatea cazului, ca este necroza, risc de septicemie, puteau fi atacate alte organe si ca trebuie intervenit chirurgical. Am consimtit interventia chirurgicala. A trebuit sa taie tot penisul", a afirmat Costica Maroleanu. Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Buzau, Doinița Mihalache, o plangere penala in acest caz ajuns și la Polițe, cercetarile fiind in desfasurare. Reprezentantii Spitalului Județean Buzau au confirmat ca Politia a inceput cercetarile in acest caz. "In cursul acestei saptamani a fost inregistrata la institutia noastra o solicitare a organelor penale cu privire la acest caz, urmand ca in perioada urmatoare toate documentele si informatiile sa fie comunicate. Avand in vedere ca acest caz este in cercetare de organele abilitate, in acest moment nu putem da mai multe informatii", a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului Județean Buzau, Adriana Bratosin.

De asemenea, Colegiul Medicilor a inceput o ancheta la sesizarea barbatului și a avocatei acestuia. Costica Maroleanu este cadru militar ieșit la pensie, este casatorit și are doi copii.

Barbatul, cadru militar iesit la pensie, este casatorit si are doi copii.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
Citește și...
Final de ancheta revoltator, dupa decesul unui barbat scapat pe scarile Spitalului Sibiu. Responsabilitatea, pasata familiei
Final de ancheta revoltator, dupa decesul unui barbat scapat pe scarile Spitalului Sibiu. Responsabilitatea, pasata familiei

La trei ani de cand un barbat a murit in Spitalul Judetean din Sibiu, in urma unui lant de neglijente ale personalului medical, Colegiul Medicilor vine cu un final de ancheta revoltator.

Explozie intr-o casa din Dambovita. O femeie s-a ales cu arsuri grave dupa ce a incercat sa faca focul in soba
Explozie intr-o casa din Dambovita. O femeie s-a ales cu arsuri grave dupa ce a incercat sa faca focul in soba

A vrut sa se incalzeasca si a ajuns la spital, cu arsuri de gradele 2 si 3.

Triunghi amoros incheiat la spital. Ce a patit barbatul care s-a dus sa-si viziteze amanta la bratul sotiei sale
Triunghi amoros incheiat la spital. Ce a patit barbatul care s-a dus sa-si viziteze amanta la bratul sotiei sale

Poveste incalcita la Tulcea, unde un barbat a ajuns la spital in stare grava, injunghiat se pare de amanta la care venise in vizita impreuna cu sotia lui.

Recomandări
Lista finală a candidaturilor la alegerile europarlamentare 2024: 12 partide și alianțe electorale, precum și 4 independenți
Lista finală a candidaturilor la alegerile europarlamentare 2024: 12 partide și alianțe electorale, precum și 4 independenți

Biroul Electoral Central (BEC) a publicat, luni, 29 aprilie, lista candidaturilor rămase definitive pentru alegerile europarlamentare din 2024.

Gură de oxigen pentru economia UE. Germania, motorul economic al Uniunii, a reușit să evite recesiunea
Gură de oxigen pentru economia UE. Germania, motorul economic al Uniunii, a reușit să evite recesiunea

Economia germană a revenit pe creştere în primul trimestru al acestui an, când a înregistrat un avans modest dar peste aşteptări, graţie investiţiilor în construcţii şi exporturi.

Primele imagini de la atacul nemilos al rușilor în Odesa. Bilanțul morților a crescut. VIDEO și GALERIE FOTO
Primele imagini de la atacul nemilos al rușilor în Odesa. Bilanțul morților a crescut. VIDEO și GALERIE FOTO

Bilanţul atacului rus cu rachetă în Odesa a crescut marţi la cinci morţi, în urma unui deces la spital, anunţă oficiali, iar dintre cele 28 de persoane rănite în atacul de luni, 23 erau spitalizate în continuare, unele în stare gravă.