Vremea 3 august 2018. Se anunță un weekend cu temperaturi ridicate

×
Codul embed a fost copiat

Vineri se anunţă vreme bună în majoritatea zonelor ţării. Spre seară mai apar câteva averse cu fenomene electrice şi vântul va fi mai intens, în regiunile sud-vestice şi la munte şi doar sporadic în celelalte zone.

Sâmbătă o să avem atmosferă însorită aproape peste tot şi o amiază călduroasă în vestul, nord-vestul şi sud-estul ţării. La munte, după prânz pot să vină câteva ploi de scurtă durată.

Duminică, temperaturile mai cresc puţin şi vremea călduroasă cuprinde cea mai mare parte a ţării. Avem încă o zi frumoasă, cu ploi sporadice în zonele montane.

Luni se anunţă încă o zi callduroasã. Spre seară se adună norii de ploaie în jumătatea de nord a ţării, dar în rest va fi timp frumos.

Vremea în fiecare regiune

Citește și
incendii california
Avertismentul sumbru al climatologilor: Dezastrele din Grecia, doar începutul

În Dobrogea şi Bărăgan, atmosfera va fi însorită iar maximele ajung până la 31 de grade Celsius. Vântul va avea intensificări trecătoare pe litoral.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei se anunţă vreme frumoasă, iar pe la amiază termometrele vor indica 30-31 de grade şi va creşte disconfortul termic.

Şi în nordul Moldovei şi în Bucovina prindem o zi foarte plăcută şi doar întâmplător o să plouă în zonele mai înalte. Se face mai cald decât joi, iar maximele termice vor fi cuprinse între 27 şi 30 de grade Celsius.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş, atmosfera va fi însorită şi nu sunt anunţate ploi. Termometrele vor indica la amiază 32 de grade şi va creşte disconfortul termic.

În ţinuturile vestice, în zonele de câmpie va fi soare toată ziua, iar indicele de confort termic va atinge şi va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. În zona de munte, către seară, mai vin câteva ploi zgomotoase şi e posibil să cadă şi grindină. La amiază vor fi temperaturi de până la 32 de grade Celsius.

Şi în centrul ţării o să avem vreme plăcută şi doar pe la munte e posibil să vină o ploaie rapidă de vară. Temperaturile vor urca până la 30 de grade Celsius pe partea vestică a provinciei.

În sud-vestul ţării predomină timpul frumos. Spre seară, mai ales în zone de munte, așteptăm averse cu fenomene electrice, e posibil să cadă grindina şi vântul se înteţeşte. Maximele termice vor ajunge până la 30 de grade Celsius.

În sudul ţării, atmosferă va fi însorită. Termometrele vor indica la amiază temperaturi de 31-32 de grade şi indicele de confort termic va atinge şi va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.

BUCUREŞTI

În Bucureşti, vineri predomină vremea frumoasă. După prânz se mai aduna norii, vântul va fi activ şi la amiază termometrele vor indica 31 de grade Celsius. Disconfortul termic va creşte.

Sâmbătă rămânem cu atmosfera însorită; se mai simte puţin vântul şi o să avem o amiază călduroasă, cu vreo 32 de grade, la umbră. Indicele de confort termic va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Ziua de duminică ne-aduce tot vreme frumoasă, foarte puţini nori şi temperaturi în creştere uşoară. Maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade.

Luni aşteptam încă o zi plăcută cu cer variabil şi un vânt mai activ.

Vremea la munte

La munte, vineri se anunţă vreme bună cu cer variabil. Dupã-amiaza şi seara, vin averse locale în Munţii Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali şi izolat în restul zonei montane. Vor fi şi tunete, fulgere şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului.

Sâmbătă prindem atmosferă plăcută, ploi sporadice la apropierea serii şi temperaturi agreabile.

Duminică se mai încălzeşte puţin; domină timpul frumos, însă după-amiaza şi seara mai pot să apară câteva ploi de scurtă durată.

Şi luni o să fie vreme bună în prima parte a zilei, dar mai târziu vor fi averse şi vântul se va înteţi pe crestele montane.

Vremea pe litoral

Pe litoral, vineri, atmosfera va fi plăcută, şansele de ploaie vor fi reduse şi vântul va avea intensificări trecătoare. Pe plajă vor fi temperaturi de până la 30 de grade şi apa mării va avea în jur de 26 de grade Celsius.

Sâmbăta ne-aduce vreme bună. Nu prea zărim norii, briza va fi plăcută, iar maximele vor urca din nou spre 30 de grade.

Duminică, tot atmosfera însorită, se mai încălzeşte puţin şi apa mării se păstrează caldă.

Luni vremea se menţine frumoasã şi briza marii activă. Pe plajă vor fi temperaturi de până la 31 de grade şi apa mării va fi caldă, va avea 26-27 de grade Celsius..

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citește și...
Vremea 2 august 2018. Temperaturile cresc ușor, iar șansele de ploaie sunt scăzute
Vremea 2 august 2018. Temperaturile cresc ușor, iar șansele de ploaie sunt scăzute

Joi mai vin câteva reprize cu ploi zgomotoase, destul de consistente în zonele de deal şi munte, prin vestul, nord-vestul şi centrul ţării. În rest găsim vreme bună şi un vânt intens pe partea sud-estică.  

Avertismentul sumbru al climatologilor: Dezastrele din Grecia, doar începutul
Avertismentul sumbru al climatologilor: Dezastrele din Grecia, doar începutul

Vremea din această vară, seceta, incendiile și inundațiile – din Japonia și până la Cercul Arctic - sunt dovezi, dincolo de orice îndoială, că ne confruntăm cu o criză climatică.

Vremea 1 august 2018. Sunt așteptate ploi torențiale până vineri
Vremea 1 august 2018. Sunt așteptate ploi torențiale până vineri

Miercuri aşteptăm averse consistente în zonele de munte, dar şi prin Transilvania, Banat, Crișana, local în Maramureş, Oltenia, Muntenia şi pe spaţii mai mici în restul ţării.

Recomandări
CFR Călători retrage toate locomotivele de tipul celei care a provocat tragedia de la Galați
CFR Călători retrage toate locomotivele de tipul celei care a provocat tragedia de la Galați

Toate locomotivele de tipul celei implicate în accidentul feroviar de la Galați vor fi retrase imediat din circulație, a decis vineri CFR Călători.

Surse. Premierul Nicolae Ciucă, despre scandalul privind pragul de 250.000 lei: Trebuie să ne asumăm, a fost o eroare
Surse. Premierul Nicolae Ciucă, despre scandalul privind pragul de 250.000 lei: Trebuie să ne asumăm, a fost o eroare

Surse guvernamentale au declarat pentru Știrile Pro TV că premierul Nicolae Ciucă le-ar fi transmis miniștrilor că Guvernul ar trebui să-și asume ”eroarea” în procesul de decizie al elaborării amendamentului care a inflamat societatea civilă.

 

VIDEO: 1.200 de pistoale suspecte a fi arme letale, găsite într-un camion condus de un şofer din Ucraina la intrarea în ţară
VIDEO: 1.200 de pistoale suspecte a fi arme letale, găsite într-un camion condus de un şofer din Ucraina la intrarea în ţară

Poliţiştii de frontieră din Constanța au descoperit 1.200 de pistoale, suspecte de a fi arme letale, într-un camion condus de un şofer din Ucraina, la Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă.