"Jazz in The Park" a inceput la Cluj. Benny Rietveld, basistul lui Carlos Santana, a cantat in debutul festivalului

Ultima actualizare: 01-07-2016 01:00

Membru al trupei lui Carlos Santana si de 9 ori laureat al Premiilor Grammy, Benny Rietveld a cantat luni seara la Cluj, in debutul celei de-a patra editii a festivalului "Jazz in The Park".

Alaturi de el, pe scena, a fost si romanca Teodora Enache. Si, impreuna au creat o atmosfera desprinsa parca din filmele de altadata. Aproape 300 de oameni, aflati in public, i-au rasplatit din plin cu aplauze.

Benny Rietveld, care in prezent face parte din formatia lui Carlos Santana, traieste cu si pentru muzica. Se afla pentru a treia oara in tara noastra si spune ca revine de fiecare data aici cu drag.

"Chiar imi place foarte mult Romania, nu am apucat sa vad chiar tot, vreau sa urc pe Transfagarasan sau pe Transalpina, sa conduc pe acolo. Mancarea e buna, iar oamenii sunt minunati", spune el.

Este unul dintre cei mai mari basisti din lume si a castigat numeroase premii. Din 2013, a inceput colaborarea cu Teodora Enache, una dintre cele mai cunoscute cantarete de jazz de la noi, cu o cariera de 23 de ani in domeniu. Cei doi artisti au scos si un album impreuna - "Transfiguration".

"Este vorba doar despre ea. Eu doar o ajut. Aduc un plus ideilor ei, viziunii ei asupra vietii si a muzicii. Eu doar o ascult si o "traduc". Sunt doar un "traducator" - spune Benny Rietveld.

"Inca de la inceput a fost o chimie fantastica intre noi doi, asta se manifesta pe scena, e o relatie foarte creativa, spontana si in acelasi timp se simte adancimea. Concertele nu sunt doar asa sa cantam, viziunea asupra concertelor e una cinematica" - spune Teodora Enache.

Jazzul are tot mai multi fani in Romania. Drept dovada, luni seara publicul a fost numeros la spectacolul ce a deschis festivalul.

Zilnic, pana duminica, sunt programate concerte. In total, in cadrul festivalului pe scena vor urca 45 de trupe si artisti, printre acestia si pianistul cantaretei britanice Adelle.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO