Festivalul de Film de la Veneția 2020 va avea loc între 2 și 12 septembrie. Ce surprize au pregătit organizatorii

Ultima actualizare: 29-08-2020 10:48

Festivalul de film de la Veneţia începe pe 2 septembrie, în "format fizic". Este primul eveniment major după ce oraşul lagună a ieşit din izolarea impusă din cauza pandemiei de coronavirus.

Hotelurile de lux, restaurantele şi terasele s-au pregătit şi aşteaptă cu nerăbdare oaspeţii: vedete de cinema, dar şi fanii dornici să fie, cât de cât, în apropierea celebrităţilor.

Veneţienii au avut multă treabă în aceste zile.

În oraşul lagună, oamenii au curăţat şi vopsit zidurile exterioare, au pregătit terasele şi covorul roşu, la Lido.

Festivalul de film de la Veneția este la a 77-a ediție

 

Sunt aproape gata pregătirile pentru cea de a 77-a ediţie a Festivalului de film de la Veneţia, primul eveniment major de acolo, după izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Un restaurant favorit al vedetelor - chiar aşa se cheamă "La favorita" - a pregătit un meniu ales: risotto cu creveţi şi ciuperci, spagetti cu scoici, calamar şi creveţi la grătar. De 65 de ani, vedetele de cinema au mâncat acolo. Şi, spune patronul, şi-au lins degetele!

Anul acesta, aşteaptă mai mult oaspeţi din Italia şi doar din unele ţări europene. Încă sunt restricţii de călătorie, pentru americani, chinezi, francezi şi ruşi. Dar chiar şi cu ... "efective reduse"...

Luca Pradel, patronul restaurantului La Favorita: „Festivalul poate fi oportunitatea pentru un nou început, atât pentru Lido, cât şi Veneţia. Să nu uităm că cinematografele au fost închise şi mai multă vreme că restaurantele, multe sunt în continuare închise. Oricum, dacă nu prezinţi noi filme, cinematografele nu au spectatori şi nu poţi să mai lucrezi.”

Hotelul luxului rafinat, Excelsior, obişnuit cu răsfăţarea starurile de cinema, s-a redeschis după luni de carantină. Oaspeţii care poartă măşti, semn al vremurilor, sunt conduşi cu taxiurile acvatice, care opresc la docul privat al hotelului.

Organizatorii festivalului au stabili reguli stricte pentru participanţii la eveniment: La proiecţii, masca sanitară vă fi obligatorie, la fel - controlul temperaturii, la punctele de intare.

Iar fanii vor fi ţinuţi la distanţă de covorul roşu, pentru că "băile de mulţime" nu sunt de dorit în vremea coronavirusului.

Fie şi cu asemenea greutăți inerente, e important că Festivalul are loc. Pentru cinematografie, pentru economie, pentru o lume întreagă... ce tânjeşte la recâştigarea normalităţii.

Emanuele Mengotti, realizator de film: „Cred că ultimul festival important a fost cel de la Berlin. Aşa că, da, este un mare semnal dat pentru repornirea cinematografiei, şi a oraşului Veneţia."

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO