Ai fost victima unui accident auto? Poti primi daune si de 3 milioane euro

Ultima actualizare: 29-10-2012 18:48

Dupa accidentul de duminica seara in care o tanara a fost ranita si 11 masini avariate, putini ghinionisti stiu ca pot cere si primi daune morale de peste 3 milioane de euro.

Asigurarea auto obligatorie include, pe langa reparatia masinii, si plata acestor despagubiri. In 2009, doar 7% dintre cei care au fost raniti in accidente rutiere au solicitat acesti bani.

Companiile de asigurari profita de nestiinta oamenilor si ii plimba prin tribunale ani intregi pana le platesc daunele, spun cei care au trecut prin asa ceva.

In cei sase ani de cand un sofer l-a accidentat pe trotuar, Cristi a trecut prin 15 operatii, iar parintii lui au cheltuit 65.000 de euro. Desi instanta a obligat compania de asigurari la care vinovatul avea polita RCA sa plateasca 60.000 de euro daune morale, familia nu a primit pana acum toti banii.

Din 9.900 de accidente rutiere produse in 2009, doar pentru 7% s-au platit daune morale. Cei mai multi dintre pagubiti au mers in instanta, dar nu au primit decat o parte din ce au solicitat.

Care este cauza? "In primul rand necunoasterea drepturilor pe care le au asiguratii de RCA", explica Cristian Constantinescu, presedinte UNSAR.

In 2009, companiile de asigurari au platit daune morale si vatamari corporale in valoare de 35 de milioane de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO