Cea mai mare achizitie.Microsoft a cumparat Skype cu 8,5 miliarde de dolari

Dată publicare: 10-05-2011 17:05
Dată actualizare: 20-06-2012 23:30


Microsoft se apropie tot mai mult de cei doi mari rivali ai sai, Google si Apple. Compania lui Bill Gates a cumparat astazi cel mai popular serviciu de comunicare video online, Skype, cu suma de 8,5 miliarde de dorlari.

Aceasta suma a fost platita in numerar, "cash", dupa cum anunta The Wall Street Journal. Astfel, compania Microsoft isi continua ascensiunea in zona produselor si serviciilor destinate comunicatiilor mobile, unde gigantul american a ramas in urma concurentei (Apple si Google) pe numeroase segmente de piata.

Aceasta tranzactie va permite Microsoft integrarea serviciului gratuit Skype in toate produsele sale - incepand cu motorul de cautare Bing si terminand cu telefoanele smart care folosesc Windows sau chiar Xbox.

Folosirea acestui serviciu de comunicare online este vazut ca un lucru absolut necesar, in conditiile in care ceilalti rivali au deja propriile aplicatii. Apple detine serviciul Facetime, iar Google are Google Voice.

Preluarea Skype, care inregistreaza pierderi, ar putea sa nu aiba un impact imediat asupra situatiei financiare a Microsoft, dar poate face mai clara ca oricand intentia companiei de a rivaliza cu Apple si Google. Pretul achizitiei include datoriile nete ale Skype, potrivit unei surse citata de Bloomberg. Skype a raportat in aprilie datorii de circa 775 milioane de dolari, precum si o linie de credit revolving, de 30 de milioane de dolari.

Tranzactia este cea mai mare achizitie din istoria de 36 de ani a Microsoft.

Apple a detronat Google. Este cel mai valoros brand din lume

Nokia si Microsoft au facut cununia civila