Nokia si Microsoft au facut cununia civila

Dată publicare: 21-04-2011 20:40
Dată actualizare: 03-10-2012 00:51


Nokia Windows Phone

Dupa 10 saptamani de negocieri intense, cei doi giganti de pe piata IT si Telecom au anuntat in sfarsit semnarea actelor de "fuziune". Au publicat chiar si un prototip pentur noile telefoane facute in colaborare.

"In primul trimestru am trecut de la definirea strategiei la punerea in practica a acesteia. In aceasta privinta, anunt ca am semnat acordul definitiv cu Microsoft, iar eforturile de proiectare a produselor sunt in desfasurare", a afirmat CEO-ul Nokia, Stephen Elop.

Cota de piata a Nokia s-a redus de la 33% la 29%, din cauza concurentei producatorilor de telefoane mobile ieftine din Asia si a unor companii precum Apple pe segmentul smartphone-uri, noteaza Reuters.

Intre timp, pe blogul companiei au aparut si trei noi modele concept de telefoane care anunta venirea gamei cu Windows Phone instalat.

Elop a anuntat in februarie o intelegere cu Microsoft prin care permite companiei finlandeze sa adopte platforme software produse de Microsoft, renuntand la actualul sistem de operare, Symbian.

Nokia apreciaza ca intelegerea permite reducerea costurilor anuale cu un miliard de euro. Compania este prezenta si in Romania, cu o fabrica de telefoane mobile la Jucu, in apropiere de Cluj-Napoca.

Sursa: Pro TV