Pompierii au trimis o mașină să păzească Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara de incendii, dar au retras-o a doua zi

Ultima actualizare: 10-10-2021 11:19
Pompierii au trimis o mașină să păzească Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara de incendii, dar au retras-o a doua zi
Timiș Online

Pompierii din Timișoara au trimis o mașină să păzească Spitalul ”Victor Babeș” după ce managerul unității a spus că se teme că un incendiu ar putea izbucni oricând aici, dar au retras-o după 24 de ore.

 

ISU Timiș a trimis o autospecială de pompieri în curtea Spitalului ”Victor Babeș” pentru a-l păzi de incendii, dar a înlocuit-o la scurt timp cu o mașină obișnuită, iar în cele din urmă a retras-o și pe aceasta, mulțumindu-se să treacă din trei în trei ore să verifice instalația electrică, scrie Timiș Online.

Salvatorii au transmis că dislocarea permanentă a mașinii acolo ar „diminua considerabil capacitatea de intervenție aferentă raionului Detașamentului 1 de Pompieri Timișoara”.

Totuși, o autospecială merge din trei în trei ore să verifice instalația electrică.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș”, Cristian Oancea, a cerut săptămâna trecută ajutorul pompierilor, solicitând în mod oficial ISU Timiș să trimită un echipaj care să stea în permanență în curtea unității pentru că se teme că un incendiu este oricând posibil, în condițiile în care instalațiile electrice de aici au și peste 70 de ani vechime.

 

Pompierii care au acționat ”pompieristic”

 

Neliniștea lui Oancea a intervenit pe fondul discuțiilor despre pericolele din spitalele românești, după ce un alt incendiu a omorât pe 1 octombrie 7 pacienți internați la secția de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța.

Inițial, reprezentanții ISU Timiș au decis să răspundă solicitării celor de la ”Victor Babeș” și au anunțat că au trimis un echipaj de pompieri în curtea spitalului, pentru a asigura intervențiile de acolo.

Momentul a fost imortalizat, iar fotografia a fost postată pe pagina de Facebook a ISU Timiș. Ulterior, postarea a fost ștearsă.

După numai 24 de ore, însă, autospeciala a fost înlocuită cu o mașină de teren. Dar și aceasta a dispărut apoi după scurt timp, iar pompierii au decis să meargă din trei în trei ore la spital pentru a verifica instalația electrică.

Oficialii ISU Timiș au refuzat să explice situația creată, dar este posibil să fi luat în considerare o poziție făcută publică de șef DSU, Raed Arafat, cu privire la astfel de cazuri.

 

Raed Arafat: ”Să păzești spitalele cu mașină de pompieri, nu există”

 

„Nu există! Să păzești spitalele cu mașină de pompieri, nu există. Asta înseamnă să ai câte o mașină la fiecare spital din țară și asta nu se poate. Legea spune că fiecare instituție trebuie să aibă personal propriu de prevenire, să verifice situația energetică. Personal propriu este că ai pe tură 2-3 pompieri care verifică pe partea asta de prevenție. Nu poți să pui o mașină de pompieri să păzească spitalul, asta nu se întâmplă nicăieri în lume. Incendii în spitale au fost și în afară, în alte țări. Asta nu scuză ceea ce s-a întâmplat la noi, dar nici să nu credem că doar la noi se întâmplă”, declara la un moment dat secretarul de stat Raed Arafat.

Sublocotenentul Elena Megherea, purtătorul de cuvânt al ISU Timiș, a transmis că spitalul se află „la o distanță de 2 km de cea mai apropiată subunitate de pompieri, iar echipajele de pompieri pot asigura un timp de răspuns scăzut”.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
UFC
Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

10:19
Alt Text!
Lecții de viață
Lecții de viață - sez. 6, ep. 64

42:30
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!