Cele mai frumoase destinații pentru vacanța de Crăciun, în Europa. Orășelele cu aer de sărbătoare și târguri de Crăciun

Targuri de craciun europa
Shutterstock

Planifici o vacanță de sărbători? Atunci Europa este cel mai bun continent din lume pentru a sărbători Crăciunul. De la piețele de Crăciun istorice din Germania până la cel mai emblematic loc de Crăciun: Viena.

Tradiția târgurilor de Crăciun este păstrată vie în fiecare an, iar în orașe precum Dresden, Köln și Strasbourg vei găsi unele dintre cele mai mari și mai frumoase festivități de Crăciun din Europa.

Destinații de Crăciun în Europa: Strasbourg

Întinzându-se pe marea regiune de graniță dintre Franța și Germania, orașul Strasbourg găzduiește unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa.

De fapt, Strasbourg găzduiește ceea ce ar putea fi cel mai vechi târg de Crăciun din Franța, o tradiție puternic influențată de strânsele legături ale orașului cu Germania învecinată (unde tradiția târgurilor de Crăciun este cu adevărat puternică!).

Orașul oferă o evadare perfectă de iarnă, cu peste 300 de tarabe tradiționale amplasate în cadrul imensului Christkindelsmarkt.

Citește și
Roata
Roata panoramică de la Târgul de Crăciun din Constanţa a rămas blocată cu 45 de persoane, dintre care 29 de copii
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

Târgul datează din 1570, așa că vei adora să rătăcești printre tarabe ascultând colindători și savurând vin fiert.

Strasbourg găzduiește unul dintre cei mai înalți brazi de Crăciun din Europa, iar întregul oraș este frumos iluminat din noiembrie până în noul an.

Târgul de Crăciun din Strasbourg este cel mai vechi târg din Franța, datând din 1570, așa că nu este o surpriză că orașul este considerat "Capitala Crăciunului".

Anul acesta, Târgul de Crăciun din Strasbourg va avea loc în perioada 24 noiembrie - 24 decembrie 2023, așa că poți începe să îți planifici acum. Tot ce trebuie să face este să iei trenul Eurostar de la Londra St Pancras Int’l, cu o schimbare rapidă la Paris.

Întregul oraș este cucerit de atmosfera de sărbătoare. Vitrinele magazinelor se transformă în ținuturi de iarnă, iar străzile sunt decorate cu lumini strălucitoare și ghirlande festive.

Târgul de Crăciun din Strasbourg este destinația perfectă pentru cumpărături de Crăciun. Piețele de Crăciun se întind în centrul orașului, concentrându-se în jurul Pieței Catedralei și a Pieței Broglie, unde sute de tarabe vând ornamente, jucării, dulciuri și vin fiert pentru a îți da energie să te plimbi în continuare.

Târgul de Crăciun din Strasbourg este format din piețe mai mici, individuale, situate în diferite piețe și străzi din Grand Ile. Iată câteva dintre cele mai bune piețe de Crăciun din Strasbourg de vizitat.

Piața Christkindelsmärik. Cel mai vechi târg de Crăciun din Strasbourg, datând din 1570, poate fi găsit la Piața Broglie și în jurul catedralei (Piața Catedralei).

Acest târg de Crăciun este cel mai popular din Strasbourg și poate deveni foarte aglomerat datorită faimei internaționale. Aici vei găsi cele mai bune căsuțe care vând covrigi proaspeți, spaetzle, cârnați knack și clătite.

Piața micilor producători din Alsacia. Aflată pe o stradă primitoare la Place des Meuniers, această piață este organizată de mici producători locali din Alsacia.

Dedicată produselor locale delicioase, de la bere artizanală și vinuri locale la trufe și biscuiți Bredele premiați.

Piața este în mare parte alimentară, dar dacă vrei să găsești cadouri de Crăciun unice pentru cei dragi, îndreaptă-te spre această minunată piață de Crăciun din Strasbourg.

Târgul de Crăciun OFF. Aflat la Place Grimmeisen, vei găsi aici un tip foarte diferit de târg de Crăciun.

Vei găsi o selecție unică de cadouri vândute din containere maritime reutilizate.

De la cadouri reciclate la activități de fabricare a cadourilor, acesta este locul unde poți experimenta Crăciunul dintr-un unghi nou prin consum responsabil.

Vei găsi evenimente muzicale excelente precum Soup Kitchen Disco și brunch-uri muzicale, iar în timp ce rătăcești, vei auzi multă muzică live jazz și funk.

Crăciunul este momentul în care bucătăria din Strasbourg se distinge cu adevărat. Mâncarea bogată tradițională este perfectă pentru această perioadă a anului, iar aportul de zahăr îți va menține energia ridicată pentru ore întregi de plimbat în diferitele piețe.

Targuri de craciun europa

Mâncăruri stradale de încercat de la tarabe:

Bretzels - covrigi moi și pufoși

Bredele - biscuiți delicioși cu mirodenii în formă de stele

Knacks - cârnați de diferite dimensiuni și gusturi

Pain d'epices - turta dulce

Vin chaud - vin fiert parfumat cu condimente și fructe.

Orășele din Germania

Nu există o destinație mai potrivită decât Germania pentru a intra în spiritul sărbătorilor de iarnă. Începând de la sfârșitul lunii noiembrie, orășelele din întreaga țară se transformă în ținuturi de iarnă, unde poți savura autenticul glühwein (vin fiert german) din căni tematice sub copertine strălucitoare de lumini de Crăciun.

Berlin

Capitala este o destinație obligatorie în perioada Crăciunului. Enormul oraș capital al Germaniei se laudă cu o varietate de piețe care să se potrivească dimensiunii sale.

Peste 100 de târguri de Crăciun au loc în întregul oraș în fiecare decembrie, cel mai faimos fiind WeihnachtsZauber la Gendarmenmarkt, care include concerte live, obiecte de artizanat realizate manual și dining gourmet.

Alte atracții includ piața Palatului Charlottenburg, cu tarabe și atracții în spatele arhitecturii baroce, precum și Târgul de Crăciun japonez de la Festsaal Kreuzberg.

Optează pentru o plimbare turistică care include mai multe piețe din oraș sau combină vizitele de Crăciun cu imersiunea culinară, profitând de pachetele care includ degustări de specialități locale.

München

Targuri de craciun europa

Orașul găzduiește unul dintre cele mai vechi târguri de Crăciun. Cel mai vechi târg din München, Christkindlmarkt la Marienplatz, datează din secolul al XIV-lea. Aici vei găsi muzicanți populari, stații de creație și cea mai mare selecție de figurine de Crăciun din Germania.

La München Residence, un sat de Crăciun fermecător oferă o privire asupra vieții tradiționale bavareze, cu muzică de corn alpin, colinde și glühwein.

Dacă vrei să te întorci și mai mult în timp, Târgul de Crăciun medieval de la Wittelsbacherplatz se specializează în meșteșuguri antice și delicatese neobișnuite, precum Drachenglut (jar de dragon).

Explorează pe jos pentru o privire atentă asupra fiecărui târg.

Nürnberg

Un clasic al Crăciunului în Germania. Probabil unul dintre cele mai faimoase târguri de Crăciun din lume, Nuremberg Christkindlesmarkt este vizitat de milioane de oameni în fiecare an.

Un complex de tarabe, copertine și o piramidă de Crăciun umple piața din fața iconicei Frauenkirch, unde poți cumpăra suveniruri, turtă dulce și Nürnberger Rostbratwurst (cârnați Nurenberg la grătar).

Există și o mini-fântână arteziană pentru copii pe Hans-Sachs-Platz, cu un carusel cu mai multe etaje, tren cu abur și roată panoramică.

Tururile private sunt o opțiune deosebit de prietenoasă pentru familii, iar tururile de degustare sunt, de asemenea, populare, având în vedere patrimoniul culinar unic al Nuremberg-ului, în timp ce o plimbare cu Bimmelbahn (tren turistic) este o modalitate excelentă de a sta departe de mulțimile de Crăciun.

Dresda

Targuri de craciun europa

Început în 1434, Streizelmarkt din Piața Altmarkt este astăzi cunoscut în special pentru imensa sa piramidă Erzgebirge și vasta selecție de figurine Pflaumentoffel (figurine comestibile din prune).

Alte piețe remarcabile includ Winterlights of Dresden pe Prager Strasse. Tururile istorice sunt o modalitate excelentă de a absorbi priveliștile de Crăciun și de a afla mai multe despre trecutul plin de evenimente al Dresdaei, cu tururi private care oferă o înțelegere personalizată a tradițiilor culturale sau a istoriei celui de-al Doilea Război Mondial, în funcție de interesele tale.

Hamburg

Hamburg-ul modern se mândrește cu aproximativ 30 de târguri diferite de Crăciun, cu opțiuni pentru toată lumea. Târgul de Crăciun Bergedorf este o așezat într-un peisaj de basm, cu muzică live, ateliere pentru copii și multe gustări dulci. În St. Pauli, vei găsi o pădure de brazi de Crăciun doar pentru adulți, oferind distracții până târziu în noapte.

Apoi, există Târgul de Crăciun Winter Pride Market din St. Georg; Satul de turtă dulce din Gänsemarkt; și Rathausmarkt, unde Moș Crăciun însuși poate fi văzut regulat zburând deasupra.

Stuttgart

Deși denumită ca un singur târg, scena de Crăciun din Stuttgart este de fapt compusă din mai multe secțiuni de tarabe. Hub-urile principale sunt în jurul pieței Marktplatz și Schlossplatz, unde vei găsi ornamente, glühwein și dulciuri de vânzare în fața unui fundal cu reni mecanici, globuri uriașe și ursuleți de pluș înalți.

Pe Karlsplatz adiacent, există un târg finlandez care vinde glögi (vin finlandez fiert) și somon, în timp ce în afara orașului, la Esslingen, vei găsi un târg medieval.

Vizitează piețele principale și explorează și alte obiective turistice din Stuttgart.

Viena

Multe persoane vizitează Viena în această perioadă a anului pentru târgurile de Crăciun, care sunt pur și simplu încântătoare.

Primele târguri din 2023 au fost deschise pe 10 noiembrie, inclusiv marele Christkindlmarkt. Toate piețele principale continuă până undeva între 23 și 26 decembrie; una sau două se transformă apoi în versiuni de Anul Nou.

Cârnații prăjiți, brânza topite, gulaș, gustul de migdale prăjite și merele în caramel, parfumul dulce al nenumăratelor săpunuri parfumate și lumânări te atrag spre principalele târguri de Crăciun.

Toate principalele străzi comerciale pun în scenă o expoziție de Crăciun și, desigur, multe magazine mari și hoteluri fac același lucru.

Luminile tind să se aprindă undeva în a doua jumătate a lunii noiembrie și continuă până în ianuarie, la începutul sau mijlocul lunii

Târgurile vieneze de Crăciun funcționează de secole, încă din 1298, de fapt. În prezent, există 12 târguri de Crăciun principale în Viena, cele mai multe situate în Orașul Vechi sau de-a lungul Ringstrasse, care înconjoară Orașul Vechi.

Există și niște târguri mai mici și frumoase situate în diferitele cartiere ale orașului, fiecare cu farmecul și atmosfera sa.

Târgul de Crăciun de la Stephansplatz. Este ținut într-o locație atât de pitorească, în umbra dramaticului Stephansdom. În timp ce târgul în sine nu este imens, există aproximativ 40 de tarabe care oferă bunătăți comestibile (și, bineînțeles, Glühwein) împreună cu produse din întreaga Austria.

Este deschis zilnic de la 11 dimineața până la 9 seara, iar intrarea este gratuită.

Christmas World la Primăria din Viena. Este întotdeauna destul de aglomerat, mai ales seara. Atmosfera aici este magică, cu primăria iluminată, căsuțele din lemn și mâncarea și băutura care miroase delicios. Aici sunt peste 150 de tarabe. Este deschis zilnic de la 10 dimineața până la 10 seara, iar intrarea este gratuită.

Târgul de Crăciun de la Palatul Schönbrunn este senzațional. Va trebui să te îndrepți în afara centrului orașului pentru acesta, dar Târgul de Crăciun de la Palatul Schönbrunn merită.

Este impresionant cu adevărat, și poți petrece ușor o jumătate de zi aici explorând palatul și grădinile.

Târgul de Iarnă Riesenradplatz este perfect de vizitat cu copiii. Poate că acest târg nu este la fel de magic ca celelalte, dar ai șansa de a urca în faimoasa roată panoramică gigantă, iar acest târg este deschis până în ianuarie.

Art Advent Karlsplatz este un alt târg grozav pentru copii și adulți. Acesta se află într-o locație spectaculoasă, iar tu poți să te bucuri de fundalul bisericii baroce Karlskirche în timp ce savurezi vinul fiert. Vei găsi, de asemenea, tarabe cu alimente organice, o grădină zoologică și standuri de arte și meserii cu lucrări uimitoare ale artiștilor locali.

Vechiul Târg de Crăciun Vienez de pe Freyung este perfect în cazul în care cauți ceva special. Acesta pretinde a fi cel mai vechi și mai tradițional târg din oraș, aparent datând din secolul al XVIII-lea.

Frumosul Palat Belvedere găzduiește un mic târg de Crăciun, meritând vizitat doar pentru locație.

Pentru o experiență mai locală, îndreaptă-te către Târgul de Crăciun Spittelberg în districtul Neubau și bucură-te de tarabele de pe Strada Spittelberggasse, Strada Schrankgasse sau Strada Gutenberggasse. 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
Citește și...
Casa faimoasei Mița Biciclista, vedeta unui spectacol de lumini. Istoria proprietății primită cadou de Maria Mihăescu
Casa faimoasei Mița Biciclista, vedeta unui spectacol de lumini. Istoria proprietății primită cadou de Maria Mihăescu

Am intrat în luna sărbătorilor, iar spiritul lor se simte deja în Capitală. Vineri seară, casa faimoasei Mița Biciclista a fost învăluită în decorațiuni de Crăciun și lumini, gândite de unii dintre cei mai buni artiști din Europa.  

Roata panoramică de la Târgul de Crăciun din Constanţa a rămas blocată cu 45 de persoane, dintre care 29 de copii
Roata panoramică de la Târgul de Crăciun din Constanţa a rămas blocată cu 45 de persoane, dintre care 29 de copii

Roata panoramică din Târgul de Crăciun din Constanţa a rămas blocată, vineri seară, cu 45 de persoane, dintre care 29 de copii.

Crăciun 2023: Cele mai bune 15 destinații turistice în care poți să petreci Sărbătorile | GALERIE FOTO
Crăciun 2023: Cele mai bune 15 destinații turistice în care poți să petreci Sărbătorile | GALERIE FOTO

Când vine vorba de Crăciun, mai toți oamenii își doresc să viziteze locuri în care luminițe, tradițiile și tentațiile de tot felul să fie la ele acasă.

Târgul din parcul Moghioroș și-a deschis porțile. Își așteaptă clienții cu mâncare tradițională și decorațiuni de Crăciun
Târgul din parcul Moghioroș și-a deschis porțile. Își așteaptă clienții cu mâncare tradițională și decorațiuni de Crăciun

Începe marea așteptare. A lui Moș Crăciun, desigur! Târgurile de sărbători își deschid porțile și în Capitală, iar cel din Sectorul 6 este cel care a dat tonul anul acesta! Joi seară a primit primii oaspeți.

Bradul de Crăciun instalat în faţa Casei Albe a fost doborât de rafale de vânt. VIDEO
Bradul de Crăciun instalat în faţa Casei Albe a fost doborât de rafale de vânt. VIDEO

Puternicele rafale de vânt care au fost înregistrate la Washington au doborât marţi bradul de Crăciun instalat în faţa Casei Albe, informează site-ul revistei americane People.

 

Recomandări
Forțele lui Putin fac prăpăd la puțin peste 200 de kilometri de România. Importanța orașului în care zilnic sunt uciși oameni
Forțele lui Putin fac prăpăd la puțin peste 200 de kilometri de România. Importanța orașului în care zilnic sunt uciși oameni

În ultimele zile, forțele ruse au intensificat atacurile asupra regiunii ucrainene Odesa și, implicit, a orașului cu același nume. 

Percheziții ale procurorilor DIICOT în 23 de locuințe din Caraș-Severin: trafic de droguri și prostituție
Percheziții ale procurorilor DIICOT în 23 de locuințe din Caraș-Severin: trafic de droguri și prostituție

28 de persoane din Caraș-Severin au fost audiate într-un dosar în care se vorbește despre trafic de droguri, operațiuni cu psihoactive și determinarea practicării prostituției.

Cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner. La 6 luni de la crimă, un alt suspect a fost dus în spatele gratiilor
Cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner. La 6 luni de la crimă, un alt suspect a fost dus în spatele gratiilor

Al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner a fost adus marți-noapte în România, sub escortă.