Top 10 destinații din Europa unde te poți bucura de soare și plajă în minivacanța de Crăciun și Anul Nou

Destinatii de Craciun cu soare
Shutterstock

Au mai rămas câteva zile până la sărbătorile de iarnă, iar multe persoane vor să își petreacă zilele libere cât mai departe de frig. Există zone în Europa unde te poți bucura de soare și de plajă, chiar dacă în România temperaturile sunt foarte scăzute.

Numim Crăciunul și Revelionul „sărbătorile de iarnă”, dar există și locuri în care deși calendaristic este iarnă, mercurul din termometre spune altceva.

Descoperă câteva dintre aceste destinații de vis, în care poți sta la plajă sau în tricou cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Top 10 destinații din Europa unde te poți bucura de soare și plajă în minivacanța de Crăciun și Anul Nou

Maderia, Portugalia

Cu un climat perfect, nici prea cald, nici prea rece, Madeira devine destinația ideală pentru activități de agrement, sport, odihnă sau relaxare în hoteluri înconjurate de natură sau hoteluri de lux. Aici, puteți experimenta drumeții, puteți urmări delfinii sau vă puteți relaxa pe plajele din Porto Santo.

Madeira este o destinație potrivită pentru descoperiri pe tot parcursul anului, alături de familie, prieteni sau de iubiți. Indiferent de preferințele dumneavoastră, Madeira vă așteaptă cu o temperatură constantă pe tot parcursul zilei, ceea ce face ca această insulă să fie o alegere perfectă pentru a experimenta un Crăciun diferit.

Citește și
Xi Jinping a făcut cea mai mare restructurare a armatei chineze din ultimul deceniu. Strategia din spatele deciziei sale

Destinatii cu soare de Craciun

Malta

Malta oferă echilibrul ideal între relaxare, gastronomie și turism cultural. Înlocuiește zilele de explorare a insulei cu momente de odihnă la piscina hotelului. Cu o temperatură medie iarna de 16 grade Celsius, care nu coboară sub 14 grade Celsius, poți renunța la sănii, căciuli și mănuși și să-ți împachetezi ochelarii de soare și hainele de primăvară pentru o vacanță de vis în Malta.

Destinatii de Craciun cu soare

Tenerife, Spania

Temperatura de 20 de grade Celsius în noiembrie-decembrie-ianuarie va fi perfectă pentru a vă relaxa, a vă bucura de plajă și a vă bronza în timpul iernii, în timp ce prietenii dumneavoastră se luptă cu frigul în țară.

Destinatii cu soare de Craciun

Sevilla: Andaluzia - Spania

Deja clasată printre cele mai bune destinații de vizitat în octombrie datorită vremii sale, Sevilla, cu târgul său de Crăciun și străzile sale comerciale, este, de asemenea, una dintre cele mai bune destinații pentru soarele de iarnă din Europa.

Capitala uneia dintre cele mai frumoase regiuni din Spania este de o frumusețe extremă. A mai fost inclusă și printre locurile sigure de călătorit în Europa, cele mai bune destinații cu soare pentru Crăciun în Europa, cel mai bun loc pentru o cerere în căsătorie în Europa și, desigur, printre cele mai bune locuri de vizitat în Spania.

Destinatii cu soare de Craciun

Nisa, Franța

Ce metodă mai plăcută de a începe noul an decât cu câteva raze de soare care să vă încălzească? Nisa strălucește, fiind una dintre cele mai frumoase orașe de pe Coasta de Azur. Eleganta și plină de farmec, asemenea vecinului său, Cannes, reprezintă destinația ideală pentru a vă bucura de primele raze ale soarelui în timpul iernii. Chiar dacă temperaturile nu se ridică la cele specifice verii, puteți conta totuși pe medii în jur de 10 grade și numeroase zile însorite în sezonul rece, conform Europeanbestdestination.com.

Positano, Italia

Vă puteți bucura de vitamina D, libertate, peisaje uimitoare sau relaxare pe plajă, într-unul dintre cele mai frumoase locuri din Italia: Positano.

Recunoscut ca una dintre cele mai potrivite destinații pentru o nuntă, o lună de miere, o cerere în căsătorie sau o ședere romantică în Europa, Positano este destinația ideală pentru cei îndrăgostiți. Acest fost sat de pescari este amplasat pe versantul unei stânci de pe magnifica Coasta Amalfi. Airbnb-uri romantice și hoteluri mitice, precum "Eden Roc," îi așteaptă cu brațele deschise pe cei care caută o schimbare de peisaj, soare și liniște în luna februarie.

De ce să alegeți să vizitați Positano iarna? Pentru că străzile și plajele nu sunt aglomerate, pentru că veți avea ocazia să vă cazați în mijlocul comunității locale sau să explorați trasee de-a lungul coastei pustii și pentru că costurile cazării sunt de până la 3 ori mai accesibile decât în sezonul aglomerat.

Destinatii cu soare de Craciun

Cipru

Când auzi numele "Limassol", capitala Ciprului, te poți imagina imediat în vacanță, sub razele soarelui. Iar pe una dintre cele mai frumoase insule din Europa vă puteți bucura de soare pe tot parcursul anului.

Aici, ai șansa să explorezi istoria insulei sau să te minunezi de cele mai frumoase monumente. Poți să te relaxezi pe nisipul său fierbinte, să admiri peisaje idilice, să faci scufundări fascinante sau să te relaxezi simplu pe plajele "Pissouri", "Santa Barbara" sau "Vrysoudia" – toate recunoscute cu distincția "Blue Flag" (Steagul Albastru). Aici, fiecare colț ascunde o poveste fascinantă, iar soarele strălucește mereu într-un dans incitant cu această insulă fermecătoare.

Creta, Grecia

Pătrundeți în tainele podgoriilor din Creta și în celebrul regim cretan, renumit pentru a transforma locuitorii săi în centenari. Cu toate acestea, secretul lor nu pare să rezide în uleiul de măsline, vinul sau în dieta bazată pe pește și legume. Poate că această longevitate și bucuria de a trăi își au rădăcinile în soarele incredibil de care se bucură.

În luna decembrie, considerată "cea mai dificilă" a anului, veți savura cu siguranță cel puțin 5 ore de soare pe zi (comparativ cu 1 oră în Londra) și temperaturile vor atinge o medie de 17 grade Celsius.

Dubrovnik, Croația

Dubrovnik este unul dintre cele mai frumoase orașe medievale din Europa. Acesta este considerat una dintre cele mai apreciate destinații de vizitat în Croația. De asemenea, orașul reprezintă o oază incredibilă ce atrage iubitorii de istorie, cei dornici să descopere cele mai frumoase castele croate, dar și gurmanzii, pasionații de sporturi acvatice, iubitorii de vin sau cei în căutare de soare și relaxare.

Fiecare dintre noi descoperă propriul Dubrovnik. Ești pasionat de filme sau iubești serialele TV? Dubrovnik este recunoscut ca fiind una dintre cele mai inspirate locații de filmare din Europa, oferindu-ți oportunitatea de a explora locuri care au servit ca decor pentru seriale populare precum Game of Thrones.

Destinatii cu soare de Craciun

Ustica, Italia

Probabil una dintre cele mai discrete insule europene, Ustica este o mică bijuterie italiană, cu o populație de puțin peste 1000 de locuitori, situată la nord de Sicilia. Ea se leagă de Portul Palermo printr-un serviciu regulat de feribot și este cunoscută pentru frumusețea pitorească a peisajelor și limpezimea apelor sale. Insula are cele mai apreciate locuri de scufundări din Europa. Ustica este o destinație ideală pentru o vacanță de iarnă la soare, departe de aglomerație, într-un mic paradis uitat.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO A comis-o! Mihai Stoica, plin de sânge la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului
FOTO A comis-o! Mihai Stoica, plin de sânge la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului
Citește și...
Cele mai grave greșeli pe care le fac turiștii cazați la hotel
Cele mai grave greșeli pe care le fac turiștii cazați la hotel

Un angajat al industriei hoteliere a dezvăluit care sunt cele mai comune greșeli pe care le fac turiștii în momentul în care ajung la hotel.

 

Ce se întâmplă acum în Vama Veche. A început minivacanța de 1 Mai
Ce se întâmplă acum în Vama Veche. A început minivacanța de 1 Mai

Litoralul a revenit la viață, cu soare și veselie, în vacanța deja începută de 1 Mai și Paște. În Vama Veche, turiștii au stat la plajă și s-au bucurat de atmosfera boemă, în sunet de chitară.

Insula Sanda, făcută celebră de Paul McCartney, a fost scoasă la vânzare. Preţul neașteptat pentru care poate fi cumpărată
Insula Sanda, făcută celebră de Paul McCartney, a fost scoasă la vânzare. Preţul neașteptat pentru care poate fi cumpărată

O insulă privată, aflată în largul coastei de vest a Scoţiei, a fost scoasă la vânzare.

Recomandări
Demonstrație de forță a trupelor NATO, cu ”dedicație” pentru Rusia: Această zonă rămâne sub protecţia Alianţei!
Demonstrație de forță a trupelor NATO, cu ”dedicație” pentru Rusia: Această zonă rămâne sub protecţia Alianţei!

Alianța NATO a încheiat un exerciţiu militar, "Brave Griffin", la frontiera dintre Polonia şi Lituania privind securizarea faimosului Coridor Suwalki.

Pacienții români, trimiși de la spitalele de stat la cele private. Cum se întâmplă, de fapt, în alte țări din UE
Pacienții români, trimiși de la spitalele de stat la cele private. Cum se întâmplă, de fapt, în alte țări din UE

În multe state, medicii lucrează și la stat și la privat, iar interzicerea acestei practici ar goli spitalele publice. Doar că în alte țări, situația este bine reglementată și pacienții nu sunt forțați să meargă la privat.

Ca să prindă viteză în cursa pentru Primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să se înscrie
Ca să prindă viteză în cursa pentru Primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să se înscrie

Ca să prindă viteză în cursa pentru primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să își depună candidatura.