Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Orășenii nu prea s-au înghesuit la vot, ci au umplut bulevardele și plajele. S-au hotărât să voteze pe seară

Your browser doesn't support HTML5 video.

Prezența la vot în mediul rural a fost mai mare decât la orașe pentru alegerile locale. Iar în București au votat o treime dintre alegători, până duminică seara.

Calea Victoriei s-a transformat dintr-o arteră aglomerată într-o destinație vibrantă și plină de viață, dedicată exclusiv pietonilor. Atmosfera era una relaxantă, cu familii, tineri, cupluri şi grupuri de prieteni care se plimbau. Mulți dintre trecători, în special cei mai tineri, spuneau că au votat. Sau ca intenţia lor este să voteze în următoarele ore, mai ales că aici, în centru, existau multe secţii de votare. La unele s-au format cozi. Aşa cum s-a întâmplat şi la alegerile din anii trecuţi, în Bucureşti, cei mai mulţi dintre oameni votează în a doua parte a zilei.

Vârstnicii au fost primii la vot, mulţi chiar la deschiderea secţiilor. Au vrut să evite căldura și cozile care s-au format mai târziu. Îmbrăcaţi elegant, mulți alegători au venit la vot împreună cu prietenii sau familia. Alţii şi-au petrecut amiaza la piscine sau terase, pentru că erau 35 de grade. Chiar dacă nu s-au grăbit, și câțiva cetățeni erau hotărați să voteze, după câteva ore de relaxare.

„Mergem, după plajă țintă, direct la vot”, spun votanții aflați pe litoral.

-Prima zi de plajă. extraordinar de frumos, apa e foarte rece, bună, ne bucurăm în continuare de vremea bună și de un spriț rece”.

Citește și
gabriela firea, nicusor dan
Rezultate alegeri locale 2024. Exit-poll-uri ora 19:00. Cum stau candidații în cursa pentru București și CJ-uri - SURSE

-Ați fost la vot?

-Încă nu, după, după plajă.

-Dar mergeți?

-Mergem!!

Reporter: Ai fost la vot?

Tânăr: „Nu”

Reporter: Veți merge?

Tânăr: „Nu cred.”

Reporter: De ce?

Tânăr: „Sunt din Arad.”

Reporter: Și pt europarlamentare?

Tânăr: „Nu ştiu, s-ar putea să trec, dar nu e sigur, ştiu că e nevoie, că doar așa se pot schimba toate lucrurile, dar nu ştiu, sunt așa de tânăr, am 19 ani, nu am habar.”

Pentru a încuraja oamenii să iasă la vot, unele restaurante le-au oferit reduceri celor care au venit cu buletinul ștampilat astăzi. Iar un lanţ de librării a oferit câte o carte fiecărui cetăţean care a votat. În mai puţin de o oră, s-au împărţit 15.000 de cărţi în mai multe locuri din ţară.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult