George Simion: Încurajez românii să meargă la vot! Să-i lăsăm pe români să decidă, fără manipulare, fără sondaje falsificate
George Simion, președintele AUR, candidat la alegerile prezidențiale, a declarat duminică, la secția de vot, că îi îndeamnă pe români să meargă la vot și să decidă fără manipulare.
„Vreau să încurajez românii să meargă la vot. Este important. Sunt foarte, foarte bucuros că reușim să redăm speranța românilor și gândul la un viitor mai bun. Votul la Roma a fost extrem de bine organizat. Îi felicit pe cei care s-au ocupat de secțiile din diaspora. Felicit pe cei care s-au ocupat de sesizările din diaspora. Din păcate s-au constatat niște fraude și aș vrea ca aceste fraude să se rezolve astăzi, că nu poți avea buletine ștampilate dinainte și oameni care intră câte doi în cabina de vot. Am văzut acest lucru în mai multe secții din România, din mediul rural.
În ce lume trăim? În lumea baronilor? În lumea primarilor care dau ei președintele? Să-i lăsăm pe români să decidă, fără manipulare, fără sondaje falsificate, ca să ridice un candidat fără șanse sau altul”, a spus George Simion.
Acesta a mai precizat: „Nu cred că e normal să fac o estimare, nu știu dacă nu încalc legislația electorală, vreau doar să îndemn românii să voteze, să îndemn tinerii să voteze pentru că viitorul este al lor și țara noastră România este țara lor, să îndemn persoanele vârstnice să meargă la vot și să știe din partea noastră că îi respectăm, că le mulțumim tuturor vârstnicilor pentru că ne-au lăsat o țară fără datorii. Le mulțumim părinților și bunicilor noștri pentru că au lucrat pentru noi, că ne gândim la pensionarii cu grupe de muncă, ne gândim la mineri, ne gândim la siderurgiști, ne gândim la petroliști, ne gândim la cadrele militare în rezervă și retragere, la cadrele didactice, cum este și soția mea, cei care sunt remunerați mult prea puțin și sunt descurajați să plece și să își abandoneze meseria. Nu avem nicio emoție, rugăm toți românii de bună credință să meargă la vot. Pentru a arăta românilor din Diaspora că îi respectăm și că noi nu îi considerăm nici trădători și nici necalificați. Noi apreciem experiența pe care românii din diaspora au dobândit-o și vrem alături de ei să punem bazele României de mâine”, a conchis liderul AUR.
Românii votează duminică, pe 24 noiembrie, la alegerile prezidențiale 2024, primul tur și la referendumul din București. Datele privind prezența la vot pot fi vizualizate în timp real. Primele rezultate exit poll la alegerile prezidențiale vor fi publicate la ora 21:00, pe Știrile PRO TV.
Lucruri esențiale pe care trebuie să le știi despre alegerile prezidențiale din 2024
Calendarul alegerilor. În următoarele trei weekenduri românii își vor alege președintele și parlamentarii. Potrivit calendarului alegerilor din 2024, publicat în Monitorul Oficial, în perioada 24 noiembrie - 8 decembrie, se vor organiza scrutine în fiecare weekend. Alegerile prezidențiale 2024, primul tur, vor avea loc pe 24 noiembrie, în ziua de duminică, în același timp cu referendumul inițiat de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. Referendumul cuprinde trei întrebări despre care primarul general spune că sunt esențiale pentru dezvoltarea și administrarea Bucureștiului.
Următoarele alegeri, cele parlamentare, au loc tot într-o zi de duminică, pe 1 Decembrie, chiar de Ziua Națională a României. Alegerile din 2024 se încheie cu turul al doilea pentru alegerile prezidențiale, programat să aibă loc pe 8 decembrie.
România își alege al 5-lea președinte după Revoluție. Din anul 1989 și până în prezent România a avut patru președinți – Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Traian Băsescu și Klaus Iohannis. Conform Constituției, președintele României poate ocupa funcția doar pentru două mandate consecutive, ceea ce înseamnă că, indiferent de rezultatul alegerilor, România va avea un nou președinte începând cu 2025.
Ce atribuții are șefului statului? De la rolul său în politica externă, la influența pe care o are asupra guvernului, președintele României joacă un rol fundamental în sistemul politic al țării. De asemenea, este important de menționat că președintele beneficiază de un salariu considerabil, acesta având cea mai înaltă funcție în statul roman. Puterile și rolul său sunt însă foarte clar definite prin legea fundamentală a țării. Atribuțiile președintelui sunt împărțite în două mari categorii - politică internă și politică externă. De asemenea, Constituția României stabilește un set clar de reguli și condiții care trebuie respectate pentru ca cineva să poată să ajungă la cea mai înaltă funcție în stat.
Unde și cum votăm? Pentru a participa activ la alegeri, cetățenii trebuie să fie bine informați și să știe exact cum și unde pot vota. În secțiile de vot, alegătorii vor trebui să aibă asupra lor un act de identitate valid și să respecte toate procedurile specifice stabilite de autoritățile electorale. Fie că sunt în țară sau în străinătate, românii vor putea accesa informațiile necesare pentru a asigura un proces de vot corect și transparent. Înainte de a ajunge la secția de votare, este esențial să cunoști calendarul alegerilor, dar și să fii la curent cu toți pașii procedurali pentru a te asigura că exerciți dreptul tău la vot într-un mod corect. Datele privind prezența la vot pot fi vizualizate în timp real.
Promisiuni electorale. În goana după voturi, mulți dintre candidații la alegerile prezidențiale din 2024 fac promisiuni fanteziste, uitând sau ignorând faptul că atribuțiile președintelui României sunt destul de limitate pe plan intern. În cursa pentru alegerile prezidențiale, fiecare candidat a elaborat un program electoral cu promisiuni pentru cetățeni.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: alegeri prezidentiale, george simion, aur,
Dată publicare:
24-11-2024 13:14