Câte incidente cu caracter electoral au fost sesizate sâmbătă în spațiul public și câte s-au confirmat, în realitate
Campania electorală a continuat în mod ilegal în unele situații, a explicat purtătorul de cuvânt al MAI.
Un număr de 47 de incidente sau fapte interzise în context electoral au fost sesizate în cursul zilei de sâmbătă, după încheierea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, în cursul zilei de sâmbătă au fost sesizate 47 de incidente sau fapte interzise în context electoral: 28 s-au confirmat, 4 nu s-au confirmat, iar 15 sunt în curs de verificare.
Alegeri 2024
22:44
DOCUMENT. Alegeri parlamentare 2024. Rezultatele finale anunțate oficial de Biroul Electoral Central
21:06
Coaliția România Europeană îl vrea pe Nicușor Dan candidat la alegerile prezidențiale. Reacţia primarului Capitalei
19:11
Bogdan Peșchir, care ar fi finanțat campania electorală a lui Călin Georgescu, donații de peste un milion de euro pe TikTok
19:01
Oficial. Biroul Electoral Central a respins toate contestaţiile şi sesizările privind alegerile parlamentare din 2024
43 dintre sesizări au fost despre continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale.
Angajaţii MAI au aplicat 23 de sancţiuni contravenţionale, respectiv 22 de avertismente şi o amendă în valoare de 4.500 de lei.
„Efectivele MAI rămân mobilizate pentru a asigura intervenţia rapidă şi cercetarea cu celeritate a tuturor sesizărilor privind comiterea unor fapte nelegale în context electoral", a transmis purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne.
Cele mai recente informații despre alegerile parlamentare din 2024, despre prezența la vot, atât în țară cât și în străinătate, cât și rezultatele exit-poll pot fi urmărite live pe stirileprotv.ro.
Potrivit calendarului alegerilor din 2024, anul 2024 este marcat de patru runde de alegeri în România: alegeri europarlamentare și alegeri locale (9 iunie), prezidențiale (24 noiembrie primul tur, 8 decembrie, turul doi) și parlamentare (pe 1 decembrie).
Ce trebuie să știi despre alegerile din 1 Decembrie este că românii își aleg reprezentanții în Senat și Camera Deputaților, votând pentru partide politice, alianțe electorale sau candidați independenți. Deși ambele camere fac parte din Parlamentul României și toți parlamentarii rolul de a elabora și aproba legi, există câteva deosebiri majore între Senat și Camera Deputaților și, implicit, între deputați și senatori.
Sursa: Agerpres
Etichete: campanie electorala, amenzi, MAI, incidente,
Dată publicare:
30-11-2024 21:57