Concurs cu masini de epoca la Castelul Peles. Cu ce autoturism a participat Principele Radu

Ultimul update: Marti 30 Iunie 2015 06:59
Data publicarii: Sambata 27 Iunie 2015 18:54
Categorie: Actualitate

Spiritul masinilor de epoca a reinviat pentru o zi pe domeniul regal de la Sinaia. 29 de bijuterii pe patru roti au atras privirile iubitorilor de gen la un concurs de eleganta care a avut loc chiar in fata Castelului Peles.
 

La eveniment a participat si Principele Radu, care a venit la volanul unei masini de colectie fabricata in 1976 si care a apartinut Regelui Mihai.

Dichisite si lustruite, candidatele pe patru roti au fost indelung admirate de cei care au venit pe domeniul regal de la Sinaia. Fiecare masina de epoca valoreaza o mica avere, dar sunt nepretuite din punct de vedere sentimental.

"Cred ca acest Oldsmobile este cea mai veche masina din concurs, din 1904 . Este o masina certificata de clubul londonez de masini istorice. Functioneaza foarte bine dupa ce porneste. Are 111 ani, se porneste la manivela, te lovesti la maini", spune Gabriel Balan, concurent.

Andrei Dumitrescu, propietar de masina de epoca: "Am un Cord 812 Super Charge, adica are compresor mecanic, are cam 170 de cai si pentru 1937 sa faca 170 la ora era destul de impresionat. Ce mai e interesant la masina asta este ca e foarte aerodinamica. Daca va uitati la colegele ei de generatie, este aerodinamica, tractiune fata, are cutie pilotata, adica asa cum au si masinile de acum, din 2010 incoace."

Milioane de masini tocmai au fost rechemate in service, in toata lumea. Problema e uriasa

"Te uiti la ce produce ingeniozitatea omeneasca acum 100 si ceva de ani. Acum pare rudimentara, dar atunci era SF", spune un turist.

Parada de eleganta s-a desfasurat chiar in fata Castelului Peles, acolo unde regele Mihai obisnuia sa urce la volan inca din copilarie. De altfel, cu una dintre masinile majestatii sale a venit la concurs ginerele acestuia, Principele Radu.

"Este un Volvo din 1976 care a fost timp de 30 de ani in proprietatea majestatii sale si varsta lui e de aproape 40 de ani. Sunt fericit ca merge atat de bine", a spus Principele Radu.

Cele 29 de masini istorice participante la concursul de eleganta au fost fabricate intre anii 1904 si 1975. Sunt intr-o stare perfecta de functionare, iar sambata seara vor defila prin centrul statiunii Sinaia.
 

Parcarea in care un Mustang, un Rolls Royce si multe Mercedes-uri au fost lasate gaj. Avantajele si riscurile creditelor auto

Parcarea in care un Mustang, un Rolls Royce si multe Mercedes-uri au fost lasate gaj. Avantajele si riscurile creditelor auto

werner wolff

Un fost director din cadrul Automobile Bavaria, al cincilea şef al Tarom din acest an

Revederea emoționantă dintre un român și cătelul lui. ”O iubește pe Bela mai mult decât pe mine”

Accident în lanț, în Maramureș, după ce o basculantă cu nisip s-a răsturnat în trafic, peste o mașină

Deținuții din Timișoara, angajați la un call-center. Câți bani primesc

Imagini șocante cu un câine de luptă care atacă un cățel, după ce este asmuțit de stăpân

Stația de tratare pentru lacul de levigat de la Pata Rât nu poate fi montată din cauza birocrației

furt

Comună din Braşov, terorizata de un grup de hoți. Au furat sume mari de bani

Incendiul din Constanța, pus de un militar. Cascheta sa, descoperită la fața locului

Cinci saci plini cu milioane de cartele SIM, găsiţi pe o stradă din Capitală

Ambulanță atacată de rudele unei paciente. Femeia a murit pentru că medicii n-au putut interveni

Soluția găsită de Gabriela Firea pentru problema deșeurilor din Capitală. ”Este foarte poluant”

11 stații de cercetare a cutremurelor, deschise în Galați. Investiția se ridică la 400.000 de €